KUCHNIA + WRĘCZYŁA CERTYFIKATY „KUCHNIA+ POLECA”!

2015-11-25

W środę, 25 listopada w Warszawie podczas oficjalnej uroczystości, Kuchnia+, autorski kanał platformy nc+, wręczył 13 certyfikatów „Kuchnia+ poleca”. W obecności dziennikarzy, szefów kuchni i restauratorów stacja wyróżniła najbardziej godne polecenia lokale. Była to druga edycja akcji, a w prestiżowym gronie uhonorowanych znalazły się lokale z całej Polski, w tym z Krakowa, Gdańska, Olsztyna czy Gostynia.

 

W wyniku trwającego pół roku procesu Kuchnia+ wyłoniła listę 13 restauracji, które zdobyły najwyższą liczbę punktów. Znalazły się na niej również dwa lokale docenione certyfikatami w poprzedniej edycji. W drugiej, trwającej od czerwca 2015 roku, zgłoszono blisko 2300 miejsc, na które oddano ok. 17 500 głosów. We wrześniu do kolejnego etapu awansowało 46 restauracji, które sprawdzili tajemniczy klienci, wypełniając przy tym ankietę, opracowaną przez dział badań nc+. To liczba głosów, ankieta oraz formularz zdecydowały o ostatecznej punktacji i miejscu w rankingu.

 

W prestiżowym gronie znalazły się:

 

  • Brick w Tarnowskich Górach
  • Cudne Manowce w Olsztynie
  • Mlekiem i Miodem w Kiełczowie
  • Restauracja Amarylis w Krakowie 
  • Restauracja Hotelu Spa Laskowo w Jankowicach
  • Restauracja Krawatka w Gostyniu
  • Spiżarnia Olsztyńska w Olsztynie
  • Stare i nowe w Katowicach
  • Staromiejska 13 w Katowicach
  • Szafarnia 10 w Gdańsku
  • Topollino w Częstochowie
  • Magiel Kulinarny w Sosnowcu (po raz drugi)
  • Mańana Bistro & Wine Bar w Chorzowie (po raz drugi)

 

Certyfikaty „Kuchnia+ poleca” przedstawicielom wyróżnionych lokali wręczyła Marta Szwakopf, dyrektor kanału Kuchnia+.

 

- „Kuchnia+ poleca” nabiera rozpędu. W tej edycji zgłosiło się 50% więcej restauracji i oddano o 20% więcej głosów. Miło wiedzieć, że nasi widzowie oraz internauci coraz częściej chcą dzielić się informacjami o restauracjach, które warto odwiedzić. Szczególnie ważne jest, że w tej edycji zostały docenione nie tylko nowe lokale, ale także te, które uhonorowaliśmy po raz drugi. Wskazuje to na prestiż, który stoi za naszym certyfikatem – mówi Marta Szwakopf, dyrektor kanału Kuchnia+.

 

Podczas ceremonii, oprócz dziennikarzy, szefów kuchni, gwiazd i przedstawicieli Kuchni+, obecni byli także reprezentanci poszczególnych lokali.

 

- Obsługa, wystrój i przede wszystkim jedzenie świadczą o tym, czy goście restauracji będą do niej wracać. Każdego dnia staramy się, aby każdy z tych elementów był dopracowany w najwyższym stopniu. Potwierdza to certyfikat „Kuchnia+ poleca”, który otrzymaliśmy. Jest dla nas niezwykle cenny, bo umieszcza nas w gronie najbardziej godnych polecenia restauracji w całym kraju, a wiemy, że na tej liście nie ma przypadkowych lokali – mówi Adrian Gabryszak, szef kuchni olsztyńskiej restauracji Spiżarnia Warmińska.

 

- To zawsze interesujące, jak z zewnątrz ludzie postrzegają naszą restaurację. Certyfikat „Kuchnia+ poleca” jest pod tym względem bardzo ważny, bo jest wyrazem nie tylko opinii naszych gości, ale także ekspertów, którzy swoim fachowym okiem nas ocenili.  Tym bardziej cieszy nas, że po raz drugi znajdujemy się w tym prestiżowym gronie – mówi Wojciech Ptak, właściciel sosnowieckiej restauracji Magiel Kulinarny.

 

Nagrodzone lokale mają prawo posługiwać się certyfikatem przez 365 dni od momentu przyznania. Jednocześnie, w ramach akcji, Kuchnia+ zrealizuje reportaże w każdym wyróżnionym miejscu. Materiał będzie można obejrzeć od lutego na antenie stacji w programie informacyjnym „cook news”. Docenione restauracje będą miały także specjalne miejsce na stronie internetowej akcji „Kuchnia+ poleca”, a także na facebookowym profilu kanału.

 

Kuchnia+

Dodaje smaku

Kuchnia+ to pierwszy w Polsce kanał, który dostarcza inspiracji pasjonatom kulinariów, zarówno rozpoczynającym swoją przygodę z gotowaniem, jak i wytrawnym adeptom tej sztuki. W ramówce nadawanej przez 24 godziny na dobę stacja prezentuje najlepsze światowe programy takich gwiazd, jak Jamie Oliver, Anthony Bourdain czy Martha Stewart, a także własne produkcje z udziałem polskich sław gastronomii: „Jakubiak lokalnie”, „ABC GOTOWANIA”, „Z.U.P.A.” czy „David w Europie” oraz program współtworzony przez widzów stacji „Warsztaty smaku Kuchni+”. Kanał emituje także „cook news”, jedyny w Polsce program informacyjny poświęcony branży gastronomicznej i kulinarnej. Od 2009 roku stacja organizuje autorski przegląd filmów kulinarnych Kuchnia+ food film fest. Zasięg techniczny stacji to blisko 3,5 mln gospodarstw domowych. Kuchnia+ istnieje od 2006 roku. Tuż po starcie kanał został uznany za Debiut Roku przez Polską Izbę Komunikacji Elektronicznej, a w 2007 roku uhonorowany Kulinarnym Oskarem w kategorii Program Telewizyjny. Więcej informacji na www.kuchniaplus.pl i www.facebook.com/kuchniaplus.


ITI Neovision S.A., al. gen. W. Sikorskiego 9, 02-758 Warszawa, NIP 521-00-82-774, REGON: 010175861, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców, przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy KRS pod nr KRS: 0000469644, kapitał zakładowy: 441.176.000 zł, w całości wpłacony, Nr GIOŚ E0012413WZBW.

nc+

TA STRONA WYKORZYSTUJE COOKIES ROZUMIEM WIĘCEJ INFORMACJI>