„Zostań zwycięzcą!” - interaktywna zabawa dla widzów podczas serialowego maratonu z „House of Cards”

2014-05-29
W piątek i sobotę 30 i 31 maja, od godziny 20:10 aż do późnych godzin nocnych Ale kino+ pokaże premierowo wszystkie 13 odcinków drugiego sezonu serialu „House of Cards”. Nowa formuła prezentacji serialu to odpowiedź na światowe trendy i oczekiwania fanów.

hoc 3

Aby jeszcze bardziej podsycić emocje, ale kino+ zaprasza widzów do udziału w interaktywnej zabawie. W trakcie maratonu na profilu facebookowym nc+ www.facebook.com/ncplus będą pojawiać się pytania bezpośrednio związane z fabułą każdego odcinka, np. „W jakim mieście znajduje się kasyno, do którego właśnie udaje się Doug?”. Fani, którzy szybko i poprawnie na nie odpowiedzą, będą mogli wygrać atrakcyjne serialowe gadżety.

„House of Cards” to jeden z najlepszych thrillerów politycznych ostatnich lat i jednocześnie pierwszy w historii serial oryginalnie wyprodukowany na potrzeby internetu. Zrobił olbrzymie zamieszanie podczas rozdania telewizyjnych nagród Emmy, zdobywając 14 nominacji i wygrywając w 3 kategoriach. Jedną ze statuetek odebrał David Fincher za reżyserię pilotażowego odcinka. Na tegorocznej gali rozdania Złotych Globów produkcja otrzymała 4 nominacje, w tym dla najlepszego serialu dramatycznego, a statuetkę odebrała Robin Wright. Pierwszy sezon, który Ale kino+ pokazywało od października 2013, zebrał entuzjastyczne recenzje i zyskał ogromne rzesze fanów. W Polsce serial przyciągnął przed ekrany łącznie 1,6 mln widzów, wywołując żywiołowe dyskusje na forach i profilach społecznościowych.