Wielkie gwiazdy piłki ręcznej jesienią w nc+

2014-09-18

Za nami start piłkarskiej Ligi Mistrzów. Nie mniejsze emocje niż rywalizacji na boiskach towarzyszyć będą zmaganiom najlepszych klubów Europy na parkietach - już 25 września inauguracja Velux EHF Ligi Mistrzów piłkarzy ręcznych. Transmisje tych rozgrywek będą pokazywane w sezonie 2014/2015 ekskluzywnie w kanałach sportowych platformy nc+. Kibice ze szczególnym zainteresowaniem śledzić będą z pewnością występy polskich zespołów. W elitarnym gronie najlepszych drużyn Starego Kontynentu zagrają: Vive Tauron Kielce i Orlen Wisła Płock.

W każdej serii spotkań Velux EHF Ligi Mistrzów widzowie kanałów sportowych nc+ zobaczą minimum cztery mecze, w tym wszystkie spotkania z udziałem mistrza Polski - Vive Tauronu Kielce oraz wicemistrza - Orlenu Wisły Płock. Rywalizacja piłkarzy ręcznych prezentowana będzie zazwyczaj na antenach CANAL+ Family, CANAL+ Family2 i nSport+. Część meczów kibice zobaczą także w CANAL+ Sport.

Odbywające się w naszym kraju spotkania z udziałem polskich reprezentantów w rozgrywkach elity szczypiorniaka będą miały w nc+ wyjątkową oprawę antenową. Towarzyszyć im będzie specjalne studio, realizowane bezpośrednio z hal w Kielcach i Płocku. Same spotkania pokazywane będą z wykorzystaniem najnowocześniejszych technik realizacyjnych. W trakcie wieczorów z piłką ręczną w kanałach nc+ nie zabraknie wywiadów z bohaterami wydarzeń na parkietach. Komentatorami meczów będą m.in. Piotr Karpiński, Robert Skrzyński. Krzysztof Bandych i Tomasz Dryła. W gronie ekspertów znajdą się m.in. Iwona Nabożna, Jacek Będzikowski, Michał Matysik, Robert Lis i Jarosław Cieślikowski. Wybrane mecze prezentowane będą z udziałem gości specjalnych.

W połowie października rozpoczną się również zmagania w żeńskiej EHF Lidze Mistrzyń. Na antenach kanałów sportowych nc+ relacjonowane będą najważniejsze mecze tych rozgrywek, w tym wszystkie z udziałem najlepszej polskiej drużyny – MKS Selgros Lublin.

Na Ligę Mistrzów piłki ręcznej zaprasza dyrektor ds. sportu platformy nc+, Michał Jarocki:

- Zapraszamy na transmisje tych niezwykle widowiskowych i prestiżowych rozgrywek. Cieszę się, że wśród widzów kanałów sportowych platformy nc+ jest zagorzałe grono sympatyków piłki ręcznej. Nasi reprezentanci w tej dyscyplinie sportu zapewniają kibicom od lat wiele radości. Dlatego już drugi rok z rzędu postanowiliśmy dostarczyć widzom nc+ emocji związanych z rozgrywkami Velux EHF Ligi Mistrzów. Wierzymy, że w rozpoczynającym się już 25 września sezonie drużyny Vive Tauronu Kielce i Orlenu Wisły Płock zrealizują swoje ambitne cele, dzięki czemu będziemy mogli oglądać ich walkę do samego końca, a więc wielkiego turnieju Final Four, który pod koniec maja 2015 roku odbędzie się w Kolonii. Mecze polskich drużyn będą miały szczególną oprawę w nc+, pokazywać je będziemy z zachowaniem najwyższych standardów realizacyjnych, które stosujemy w przypadku naszych relacji piłkarskich czy żużlowych. Na antenach kanałów nc+ nie zabraknie także  szlagierowych meczów z udziałem czołowych europejskich klubów. Oczywiście pamiętamy również o drużynie mistrzyń Polski MKS Selgros Lublin – ich zmagania w żeńskiej EHF Lidze Mistrzów od połowy października również będzie można śledzić na platformie nc+.

Plan transmisji najbliższych meczów Ligi Mistrzów piłki ręcznej w nc+:

czwartek, 25 września:
19:55 Kadetten Schaffhausen – KS VIVE Tauron Kielce, CANAL+ Sport