Wielka gra o Ligę Mistrzów w kanałach nc+

2014-08-25
We wtorek i środę poznamy ostateczny skład fazy grupowej tegorocznej edycji Ligi Mistrzów. Na antenach kanałów sportowych nc+ transmitowane będą rewanżowe mecze ostatniej rundy eliminacyjnej najważniejszych klubowych rozgrywek na świecie. Szczególnie wielkie emocje zapowiadają się w Londynie, gdzie Arsenal zmierzy się z Besiktasem. Środowy mecz na żywo z Emirates Stadium komentować będą Andrzej Twarowski i Rafał Nahorny.

porto-lille-yacine-brahimi-2

Większość pierwszych spotkań rundy play-off Ligi Mistrzów zakończyło się rezultatami, które nie rozstrzygają stanu rywalizacji. To oznacza, że w transmitowanych w kanałach nc+ meczach emocji nie powinno zabraknąć.

We wtorek pierwsza relacja rozpocznie się już o 17:55 w CANAL+ Family. Naprzeciw siebie staną Zenit St. Petersburg i Standard Liege. W Belgii 1:0 wygrała ekipa z Rosji, ale rywale zapowiadają twardą walkę o awans. Wtorkowe studio Ligi Mistrzów rozpocznie się o 20:00 w CANAL+ Sport oraz nSport. Jego gospodarzami będą Krzysztof Marciniak i Rafał Wolski. W roli ekspertów widzowie nc+ zobaczą Dariusza Tuzimka i Macieja Murawskiego. Na 20:40 zaplanowane są tego dnia cztery transmisje. W CANAL+ Sport pokazana zostanie konfrontacja Celtic Glasgow – NK Maribor (pierwszy mecz 1:1), w CANAL+ Family FC Porto - OSC Lille (1:0), w CANAL+ Family2 APOEL Nikozja – Aalborg BK (1:1), a w nSport BATE Borysów - Slovan Bratysława (1:1).

Jeszcze ciekawiej powinno być w środę. Piotr Karpiński i Rafał Dębiński w studiu Ligi Mistrzów spotkają się z kibicami o 20:00 w CANAL+ Sport i nSport. W atmosferę zbliżających się emocji wprowadza kibiców wspólnie z Michałem Polem i Grzegorzem Mielcarskim. Dokładnie o 20:40 rozpoczną się transmisje spotkań, które wyłonią ostatnich uczestników fazy grupowej Champions League. W CANAL+ Sport prezentowane będzie rewanżowe starcie Arsenalu z Besiktasem Stambuł. W Turcji, m.in. dzięki świetnej postawie Wojciecha Szczęsnego, padł remis 0:0. O wszystkim przesądzi rewanż, który prosto z Emirates Stadium w Londynie relacjonować będą Andrzej Twarowski i Rafał Nahorny. Równolegle w CANAL+ Family transmitowane będzie spotkanie Athletic Bilbao z SSC Napoli. Remis 1:1 w Neapolu sprawia, że również w tej rywalizacji wszystko jest jeszcze możliwe.

Kibice, którzy chcą zobaczyć w akcji kolejnego z Polaków – powołanego niedawno do reprezentacji Polski na mecz eliminacji EURO 2016 - Łukasza Szukałę, powinni wybrać kanał nSport, w którym transmitowana będzie rywalizacja Steauy Bukareszt z zespołem Ludogorets Razgrad (pierwszy mecz 1:0). Listę środowych transmisji uzupełni prezentowany w CANAL+ Family2 mecz Malmo FF – FC Salzburg (1:2).

Zarówno we wtorek, jak również w środę o 22:45 w CANAL+ Sport oraz nSport rozpocznie się magazyn skrótów, w którym podsumowane zostaną wydarzenia danego dnia oraz pokazane będą najciekawsze fragmenty wszystkich spotkań.

Od 16 września widzowie nc+ będą mogli regularnie spotykać się z najlepszymi piłkarzami świata rywalizującymi w Lidze Mistrzów i śledzić spotkania fazy grupowej. Platforma nc+ posiada prawa do transmisji tych elitarnych rozgrywek w tym i kolejnych sezonach. W maju podpisana została nowa umowa, która gwarantuje obecność UEFA Champions League w kanałach nc+ na zasadzie wyłączności od sezonu 2015/2016 przez trzy kolejne lata.

Na mecze rundy play-off Ligi Mistrzów zaprasza dziennikarz nc+ Piotr Karpiński:

Rewanże czwartej rundy eliminacji zapowiadają się pasjonująco. Tak naprawdę jedynie trzy drużyny mogą w miarę spokojnie czekać na najbliższe mecze. Porto, Zenit i Bayer wygrały na wyjazdach i w domu powinny postawić kropkę nad i. Brak awansu tych drużyn byłby sensacją. W pozostałych parach może wydarzyć się wszystko. Największym paradoksem tego sezonu Champions League może być fakt, że w fazie grupowej znajdzie się zespół, który w trzeciej rundzie kwalifikacji przegrał dwumecz z Legią Warszawa aż 1:6. Obecność Celticu w fazie play off cały czas kłuje w oczy. A polskiej drużyny kolejny już raz zabraknie w elicie. W niej powinien natomiast się znaleźć Wojciech Szczęsny. Jeśli polski bramkarz zatrzyma w środę turecki Besiktas, Kanonierzy trafią do fazy grupowej Ligi Mistrzów 17 raz z rzędu. Pozazdrościć!

Plan najbliższych transmisji Ligi Mistrzów na antenach kanałów nc+:

wtorek, 26 sierpnia:
17:55 FC Zenit St. Petersburg - Standard Liege, CANAL+ Family
komentują: Bartosz Gleń, Tomasz Lipiński
20:00 Studio Ligi Mistrzów, CANAL+ Sport / nSport
prowadzący: Krzysztof Marciniak, Rafał Wolski, eksperci: Dariusz Tuzimek, Maciej Murawski
20:40 Celtic Glasgow – NK Maribor, CANAL+ Sport
komentują: Przemysław Pełka, Przemysław Rudzki
20:40 FC Porto – OSC Lille, CANAL+ Family
komentują: Rafał Dębiński, Stefan Białas
20:40 APOEL Nikozja – Aalborg BK, CANAL+ Family2
komentują: Żelisław Żyżyński, Leszek Orłowski