Weekend z Final4 Velux EHF Ligi Mistrzów w nc+

2014-05-29
„W męskiej klubowej piłce ręcznej czas na decydujące rozstrzygnięcia. Krajowe ligi zakończone, teraz pora na poznanie triumfatora Ligi Mistrzów. Przed nami pasjonujący turniej finałowy. Bez polskiej drużyny, ale z ekipami, które gwarantują niezwykły poziom sportowy i niewiarygodne emocje” – zapowiada Piotr Karpiński, dziennikarz nc+ transmisje turnieju Final4 Velux EHF Ligi Mistrzów, które oglądać będzie można w sobotę i niedzielę na antenie CANAL+ Family2.

- Tu nie ma faworytów i drużyn skazywanych na pożarcie - do Kolonii przyjeżdżają najlepsi z najlepszych. Piłkarze ręczni Barcelony, Flensburga, Veszprem i THW Kiel mają tylko jeden cel - zdobycie Pucharu.  Na parkiecie zatem ogromne emocje, a na trybunach wielkie święto fanów szczypiorniaka. Tego nie można przegapić! – zapowiada Robert Skrzyński, dziennikarz nc+.

W pierwszej transmisji zaplanowanej na sobotnie popołudnie widzowie nc+ zobaczą mecz Veszprem z doskonale znanym polskim kibicom THW Kiel. Dla Węgrów był to historyczny awans do tej fazy turnieju. W ich składzie występuje wicelider klasyfikacji strzelców Momir Iliac z 91. bramkami koncie. Serb stoi przed szansą na zdobycie korony króla strzelców i chyba tylko kontuzja może  mu przeszkodzić w sięgnięciu po ten tytułu. Transmisja pierwszego półfinału w CANAL+ Family2 od 15:10.

- Już w pierwszym półfinale zobaczymy starcie gigantów. Świeżo upieczeni mistrzowie swoich krajów: Veszprem i THW Kiel stoczą bój na śmierć i życie. W obu grają gwiazdy światowego formatu, zawodnicy, którzy w przeszłości wygrywali już Ligę Mistrzów i chętnie zrobiliby to ponownie. Szczególna uwaga będzie skierowana na dwóch szczypiornistów: Momira Ilica i Christiana Zeitza. Serb wygrał Ligę Mistrzów jako zawodnik THW, od tego sezonu gra dla Veszprem. Zeitz w drużynie THW zagra po raz ostatni. Po sezonie przechodzi do ... Veszprem. Trudno wskazać faworyta w tej parze. Drużyny są wyrównane. Na korzyść Niemców przemawia własna publiczność, Węgrzy maja za to szerszy skład – mówi Piotr Karpiński.

Drugi półfinał turnieju Final4 rozgrywanego w Kolonii rozpocznie się w sobotę o 17:55 w CANAL+ Family2. Naprzeciw siebie staną FC Barcelona i „Wikingowie” z Flensburga. Ekipa z Katalonii po bardzo emocjonującym ćwierćfinale awansowała do najlepszej czwórki tej edycji Ligi Mistrzów. Z kolei drużyna SG Flensburg-Handewitt, która po raz pierwszy w historii zagra w Final4, zapowiada że do meczu podejdzie bez kompleksów. Blaugrana chce się zrewanżować za przegraną sprzed 7 lat kiedy to „Wikingowie” odprawili Barcelonę z kwitkiem już w 1/4 finału.

Zwycięzcy sobotnich spotkań zmierzą się w wielkim finale, który transmitowany będzie w CANAL+ Family2 w niedzielę od 17:55. Na mecz o 3. miejsce platforma nc+ zaprasza kibiców na 15:10 również do CANAL+ Fmaily2

- To będzie wspaniały turniej. Dla nas - komentatorów piłki ręcznej na platformie nc+ - to również szczególne wydarzenie. Żałujemy oczywiście, że w Kolonii nie będzie polskiej drużyny, ale możemy zagwarantować, że drużyna nc+ da z siebie wszystko. Proszę nas oglądać. Liczymy na Państwa obecność – zachęca Piotr Karpiński.

Plan relacji meczów Final4 Ligi Mistrzów piłki ręcznej w nc+:

sobota, 31 maja:
15:10 MKB-MVM Veszprem - THW Kiel, CANAL+ Family2