Weekend szlagierów w ligach zagranicznych w nc+

2014-10-23

To będzie weekend wyjątkowych emocji w kanałach sportowych platformy nc+. W sobotę i niedzielę kibice zobaczą wielkie piłkarskie hity na czele z sobotnim El Clasico oraz niedzielnym starciem Manchesteru United z Chelsea.

Real Madryt i FC Barcelona w tygodniu grały trudne spotkania Ligi Mistrzów, ale bez wątpienia w sobotnim meczu nie będzie to miało znaczenia. To najważniejsze spotkanie  jesieni i tutaj jak zawsze w El Clasico liczą się tylko 3 punkty! W tabeli La Liga drużyna Carlo Ancelottiego ma obecnie 4 punkty straty do zespołu Luisa Enrique. Jak będzie po tym meczu? W naszpikowanych gwiazdami drużynach są dwie niewiadome: pod znakiem zapytania w ekipie „Królewskich” stoi występ Garetha Bale’a, natomiast w ekipie „Dumy Katalonii” nie jest jasne czy zagra od początku kończący okres dyskwalifikacji Luis Suarez.

Meczowi gigantów światowego futbolu, który skupia uwagę kibiców na całym świecie, poświęcona będzie praktycznie cała sobota na antenie CANAL+ Sport. Od 13:30, w ramach wejść antenowych w trakcie prowadzonej przez Krzysztofa Marciniaka Gorączki Piłkarskiej Soboty prezentowane będą specjalne analizy oraz korespondencje z Madrytu. Obecny na miejscu Piotr Laboga postara się wprowadzić widzów w klimat zbliżającego się widowiska. Transmisja El Clasico rozpocznie się o 17:55. Komentować je będą z Santiago Bernabeu Rafał Wolski i Grzegorz Mielcarski. Po zakończeniu spotkania w studiu CANAL+ Sport zostanie ono poddane szczegółowej analizie ekspertów. Kibice zobaczą także wywiady z bohaterami wydarzeń boiskowych. Platforma nc+ z okazji tego wyjątkowego wydarzenia przygotowała także dla kibiców specjalny serwis internetowy: elclasico.canalplus.pl , gdzie można m.in. typować przebieg sobotnich wydarzeń na Estadio Santaigo Bernabeu, konfrontować swoje typy ze znajomymi oraz ekspertami nc+.

Swój wielki mecz w nadchodzący weekend będzie miała także angielska Premier League. W niedzielę od 16:55 w CANAL+ Family kibice zobaczą konfrontację Manchesteru United z Chelsea. Dla zespołu Luisa van Gaala to poważny sprawdzian, który ma dać odpowiedź na pytanie: jak daleko ma jeszcze do zespołów z najwyższej półki. Próbujące odzyskać należne im miejsce w czołówce „Czerwone Diabły” raczej nie będą faworytem tej rywalizacji. Nie udało im się wygrać ani jednego z sześciu ostatnich meczów z „The Blues”. Dla drużyny Jose Mourinho, która aktualnie pewnie prowadzi w tabeli Premier League, to świetna okazja na umocnienie się na fotelu lidera.

Dla kibiców włoskiej Serie A wydarzeniem numer 1 weekendu będzie konfrontacja Sampdorii Genua z AS Roma. W starciu 2. i 3. drużyny w tabeli teoretycznie faworytem będą goście z Rzymu, ale jeśli wziąć pod uwagę, że zespół Rudiego Garcii będzie zaledwie kilka dni po sromotnej porażce 1:7 z Bayernem w Lidze Mistrzów, to kwestia wyniku staje się mniej oczywista.

We francuskiej Ligue 1 także nie zabraknie emocjonujących starć. W sobotę o 16:55 rozpocznie się rywalizacja broniącego tytułu mistrzowskiego Paris Saint Germain z Bordeaux (nSport+, 16:55). Oba zespoły są na czele grupy pościgowej za prowadzącym w tabeli Olympique Marsylia. Wyjazdowy mecz drużyny Marcelo Bielsy z Olympique Lyon prezentowany będzie w nSport+ w niedzielę od 20:55.

Wydarzenia weekendu na europejskich boiskach podsumowane zostaną w niedzielny wieczór w magazynie Sport+ (CANAL+ Sport, 23:00).

Na weekend piłkarskich szlagierów w nc+ zaprasza Tomasz Smokowski:

W każdy weekend można znaleźć mecze godne uwagi, ale to, co czeka nas w najbliższych dniach to prawdziwy piłkarski huragan! O meczach i smaczkach z nimi związanych można opowiadać długo, ale czy na takie starcia jak Real-Barcelona, gdzie debiut może zaliczyć Luis Suarez, konfrontację Manchesteru United z Chelsea, gdzie „Czerwone Diabły” będą starały się udowodnić, że znowu są w stanie wygrywać z najlepszymi, czy rywalizację mistrza Francji PSG z Bordeaux, a więc jedną z rewelacji obecnego sezonu Ligue 1, trzeba specjalnie zapraszać? Nowego wymiaru nabiera także mecz Sampdorii z Romą. Rzymianie po laniu, jakie sprawili im we wtorek gracze Bayernu, muszą pokazać charakter i jak mawia klasyk „zareagować pozytywnie”. Czeka nas prawdziwa Gorączka Piłkarskiej Soboty i naprawdę Grana Niedziela! Ja już nie mogę się doczekać, a Państwo?

Plan najbliższych transmisji lig zagranicznych na antenach kanałów nc+:

sobota, 25 października:
13:30 – 22:45 Gorączka Piłkarskiej Soboty, CANAL+ Sport