Urodziny Jamiego Olivera w maju tylko w kuchni+

2014-04-16

kuchnia+, autorski kanał platformy nc+, przygotowała w maju specjalną ramówkę z okazji urodzin Jamiego Olivera, słynnego brytyjskiego szefa kuchni. Stacja przypomni widzom pierwsze programy popularnego kucharza, a także zapewni szereg urodzinowych zabaw na swojej stronie internetowej i facebookowym fanpage’u. Laureatów jednego z konkursów będzie wybierał sam Jamie Oliver.

Jamie Oliver to jeden z najpopularniejszych na świecie szefów kuchni. Widzowie kuchni+ kojarzą go m.in. z takich programów jak: „15 minut Jamiego”, „Jamie w domu” czy „Jamie & Jimmy Food Fight Club”. Ma swoje stałe rubryki w poczytnych gazetach, w tym w sobotnim "Times Magazine". Jest także organizatorem corocznego wydarzenia kulinarnego Jamie’s Food Revolution. Jego programy w Polsce można obejrzeć wyłącznie na antenie kuchni+.

W związku z urodzinami słynnego Brytyjczyka, które przypadają na 27 maja, stacja wyemituje od pierwszego odcinka dwie jego najbardziej znane produkcje. Od 8 maja, w każdy wtorek i czwartek o 19:00 widzowie będą mogli przypomnieć sobie „Nagiego szef”, pierwszy własny program Jamiego Olivera. W 2001 roku seria została uhonorowana prestiżową nagrodą BAFTA i przeszła do klasyki programów kulinarnych. Z kolei od 3 maja, w każdą sobotę o 20:00 będzie można obejrzeć „Żywieniową rewolucję Jamiego Olivera”, która w 2010 roku zdobyła Emmy, najważniejszą nagrodę branży telewizyjnej. W maju widzowie zobaczą także kontynuacje innych serii z udziałem popularnego szefa kuchni, w tym m.in.: „30 minut Jamiego”, „Włoską wyprawę Jamiego”, „Ministerstwo żywności Jamiego Olivera” i „Jamie przemierza Amerykę”.

- Urodziny Jamiego to świetna okazja, żeby pokazać widzom, jak zaczynał przygodę z telewizją ten sympatyczny kucharz. Tym bardziej, że w połowie kwietnia mija także 15 lat od startu emisji „Nagiego szefa”, jego pierwszego autorskiego programu. Jesteśmy dumni, że jako stacja to my przybliżyliśmy polskiej widowni postać tego gotującego Brytyjczyka, a jego najnowsze programy można obejrzeć wyłącznie na naszej antenie – mówi Joanna Albin, brand manager kanałów lifestyle’owych platformy nc+.

Dla miłośników brytyjskiego kucharza stacja przygotowała także szereg atrakcji nie tylko na antenie, ale także na stronie internetowej www.kuchniaplus.pl i facebookowym fanpage’u www.facebook.com/KUCHNIAplus. W maju do wygrania będą m.in. książki autorstwa Jamiego Olivera oraz markowane przez niego gadżety kuchenne. W jednym z konkursów laureatów wybierze sam Jamie Oliver.