Turnieje cyklu PGA European Tour na antenach kanałów nc+

2014-10-07
Wyjątkową propozycję dla miłośników golfa przygotowała platforma nc+. Kibice tej prestiżowej dyscypliny sportu będą mogli pasjonować się transmisjami z cyklu PGA European Tour. Pierwsze relacje – z zawodów Portugal Masters - już od 9 października w CANAL+ Sport.

PGE European Tour to kolejne - po US Open i PGA Championship – zawody golfowe najwyższej rangi, które będą prezentowane na antenach kanałów sportowych nc+. Od 9 października do końcówki listopada transmitowane będą turnieje tegorocznych rozgrywek. Prawa do relacji z tego prestiżowego cyklu obejmują także cały kolejny sezon. Składa się na niego blisko 40 imprez w roku. Oznacza to niemal cotygodniową rywalizację czołowych zawodników. Turnieje odbywają się głównie w Europie, ale ich popularność sprawiła, że część z nich rozgrywanych jest także na innych kontynentach.

Najbliższy turniej transmitowany będzie w CANAL+ Sport  między 9 a 12 października. Zawody Portugal Masters odbędą się na Oceanico Victoria Golf Course w rejonie Vilamoura. Aktualnym liderem klasyfikacji generalnej cyklu jest reprezentant Irlandii Północnej Rory McIlroy, który jest obecnie zawodnikiem numer 1 na świecie. Za nim znajduje się Hiszpan Sergio Garcia, a na trzeciej pozycji plasuje się Walijczyk Jamie Donaldson. W czwartek i piątek zawody komentować będzie Jacek Person, zawodnik, trener i propagator golfa w Polsce. W sobotę sprawozdawcą z wydarzeń na polach w Portugalii będzie senator Andrzej Person, ekspert i miłośnik golfa.

Kolejne transmisje w ramach PGA European Tour prezentowane będą w nc+ 18 i 19 października.  Odbywać się będzie wówczas turniej Hong Kong Open.

Najbliższe transmisje PGA European Tour na antenach kanałów platformy nc+:

Portugal Masters (CANAL+ Sport)
czwartek, 9 października, 16:00 - 1 runda
piątek, 10 października, 16:00 - 2 runda
sobota, 11 października, 14:00 - 3 runda
niedziela, 12 października, 14:30 - runda  finałowa

Hong Kong Open (CANAL+ Family)

sobota, 18 października, 07:00 - 3 runda
niedziela, 19 października, 06:00 - runda finałowa