Trzeci sezon „House of Cards” w kolekcji SERIALE+ dzień po amerykańskiej premierze

2015-01-21

SERIALE+ (platforma cyfrowa nc+) jako pierwsza kolekcja VOD w Polsce udostępni trzeci sezon kultowego serialu „House of Cards”. Wszystkie odcinki będą dostępne już 28 lutego, czyli dzień po amerykańskiej premierze. Agnieszka Holland reżyserowała dwa odcinki produkcji (występuje w niej zdobywca Złotego Globu Kevin Spacey). SERIALE+ jest kolekcją w usłudze VOD nc+go TV, która daje fanom w Polsce legalny dostęp do najnowszych i najpopularniejszych seriali.

„House of Cards” to jeden z najlepszych politycznych thrillerów ostatnich lat, łączący rewelacyjny scenariusz, znakomite aktorstwo i wciągającą intrygę. Serial zdobył rzesze fanów, wywołując żywiołowe dyskusje na forach i profilach społecznościowych. W ślad za zachwytem widzów idzie uznanie krytyków oraz nagrody: wśród deszczu wyróżnień i nominacji produkcja zdobyła m.in. 14 nominacji do nagrody Emmy, 5 nominacji do Złotego Globu, w tym dwie w kategorii „najlepszy serial dramatyczny”. W tym roku statuetkę Złotego Globu odebrał Kevin Spacey, w ubiegłym – Robin Wright.

Sezon trzeci zapowiada się niezwykle emocjonująco – główny bohater Frank Underwood (Kevin Spacey) objął wymarzone stanowisko prezydenta Stanów Zjednoczonych. Walcząc o fotel prezydencki knuł intrygi, manipulował współpracownikami, nie cofnął się nawet przed morderstwem. Teraz będzie walczył o utrzymanie pozycji. Czy jego imperium przetrwa? Czy jego żona Claire (Robin Wright) nadal będzie chciała brać udział w jego nieczystej grze?

Wśród reżyserów nie zabraknie wielkich nazwisk. Twórcami poprzednich sezonów byli m.in. David Fincher i Joel Schumacher. Z kolei dwa z 13 odcinków trzeciego sezonu reżyserowała Agnieszka Holland.

Platforma nc+ pokazała jako pierwsza w Polsce także poprzednie dwie pierwsze odsłony serialu. Początkowo były one dostępne w kolekcji SERIALE+, potem na antenie Ale kino+, autorskiego kanału filmowego platformy nc+.

O SERIALE+

SERIALE+ to kolekcja VOD platformy nc+, który oferuje dostęp do najnowszych sezonów najlepszych seriali na świecie. Serwis udostępnia legalnie fanom najpopularniejsze seriale tuż po ich amerykańskiej premierze.  W SERIALE+ można obejrzeć ostatnie sezony „Homeland”, „The Affair”, „Forever”, „Elementary”, „Person of interest” czy „The Millers”. Dostęp do kolekcji SERIALE+ jest możliwy poprzez większość dekoderów nc+  obsługujących serwis nc+go TV, po podłączenia ich do internetu, a także poprzez wybrane dekodery nc+ z dyskiem PVR.