Transmisje z boisk, parkietów i pól golfowych – Bogaty tydzień ze sportem w nc+

2015-01-19

Zmagania w czołowych piłkarskich ligach Europy, transmisje z parkietów NBA i Euroligi, prestiżowy turniej golfowy, relacja z regat dookoła świata oraz ciekawy reportaż dla fanów żużla – to wszystko w nadchodzącym tygodniu zobaczą widzowie kanałów sportowych platformy nc+.

Kibiców czekających na emocje związane z rozgrywkami najlepszych lig zagranicznych czeka kolejny pasjonujący weekend z La Liga, Serie A i Ligue 1. Rozpocznie go w piątkowy wieczór konfrontacja Nicei ze znajdującą się na 2. miejscu w tabeli ligi francuskiej Marsylią (nSport+, 20:25). Na sobotę zaplanowanych jest kilka kolejnych spotkań, z których na pierwszy plan wysuwają się  mecze wielkiej trójki ligi hiszpańskiej. Wszystkie prezentowane będą w CANAL+ Sport. Na początek Real Madryt zmierzy się na wyjeździe z Cordobą (15:55), następnie Barcelona – także w roli gościa – spotka się z Elche (17:55), a na koniec Atletico Madryt na Vicente Calderon rywalizować będzie z Rayo Vallecano (19:55). Na włoskie wydarzenie wieczoru wybrano mecz Lazio Rzym – AC Milan (CANAL+ Family, 20:40), w którym rywalizować będą drużyny stawiające sobie za cel awans do kolejnej edycji europejskich pucharów. Francuskim hitem dnia będzie z kolei rywalizacja Lille z Monaco (nSport+, 16:55). W niedzielę kibice zobaczą na antenach kanałów sportowych nc+ pięć kolejnych starć z europejskich boisk. O 14:55 w CANAL+ Sport dojdzie do konfrontacji Interu z Torino. Czy Kamil Glik, po niedawnym golu z Milanem, trafi do bramki również drugiej z mediolańskich drużyn? O 16:55 na tej samej antenie rozpocznie się mecz Athletic Bilbao z Malagą. Wieczorem równolegle prezentowane będą spotkania: Valencia – Sevilla (CANAL+ Family, 20:55), w którym Grzegorz Krychowiak i jego zespół spotka się z konkurentami do awansu do Ligi Mistrzów, Fiorentina – Roma (CANAL+ Family2, 20:40), gdzie nieobliczalni gospodarze postarają się powstrzymać kandydata do mistrzostwa oraz Saint-Etienne – Paris Saint-Germain (nSport+, 20:55), gdzie spotkają się sąsiedzi w tabeli, którzy chcą być w niej jeszcze wyżej. W poniedziałek widzów czeka deser w postaci rywalizacji Napoli z Genoą (nSport+, 20:55).

Na pierwsze pasjonujące wydarzenie koszykarskie nadchodzącego tygodnia kibice powinni przygotować się w czwartkowy wieczór. O 20:40 rozpocznie się w CANAL+ Sport spotkanie Top 16 Turkish Airlines Euroligi Real Madryt - Panathinaikos. Oba zespoły walczą o awans do dalszej fazy i wygrana jest im bardzo potrzebna. W kolejnych dniach kibice będą świadkami emocjonująco zapowiadających się meczów NBA, także z udziałem Marcina Gortata i Washington Wizards. W nocy z soboty na niedzielę, od 4:00 w CANAL+ Sport transmitowana będzie wyjazdowa rozgrywka „Czarodziejów” z Portland Trailbazers,

Na pasjonatów golfa od środy do soboty czekają relacje z kolejnych zawodów cyklu European Tour. Tym razem w CANAL+ Sport transmitowany będzie turniej Commercialbank Qatar Open. Transmisje w środę i czwartek od 12:00, w piątek od 10:30 i w sobotę runda finałowa od 10:00.

Urozmaiceniem propozycji sportowych nc+ na najbliższy tydzień będzie relacja z regat Barcelona World Race. Meldunek z kolejnych dni rywalizacji w CANAL+ Sport w sobotę o 12:00. Z kolei fanów stęsknionych za rykiem silników żużlowych ciekawa pozycją będzie reportaż z XXV Plebiscytu Tygodnika Żużlowego. Na imprezie, która odbyła się w miniony weekend nagrodzono przedstawicieli środowiska żużlowego. Emisja w nSport+, w sobotę o 21:00.