TeleTOON+ wydłuża godziny emisji

2014-06-10
Od lipca br. stacja teleTOON+ będzie nadawała od godziny 6 rano do 2 w nocy. Wieczorem emitowane będą seriale fabularne oraz produkcje własne stacji znane widzom pasma HYPER+, czyli programy poświęcone grom, nowinkom technologicznym i gadżetom. Fani sportu i e-sportu też znajdą coś dla siebie.

teleTOON HD LogoW lipcowe weekendy o 22:00 pokazywany będzie serial fantasy „Czarodzieje kontra obcy”, a w tygodniu o tej porze widzowie teleTOON+ będą mogli zobaczyć pełen magii i tajemnic serial „Leonardo”. Produkcja zabierze fanów przygód do XV-wiecznej Florencji, ale nie tej znanej z podręczników historii. Tu wyobraźnia miesza się z faktami historycznymi, a obok zabytkowych budowli, pojawiają się zupełnie nowoczesne pojazdy, bohaterowie noszą trampki i słuchają współczesnej muzyki.

- Serial „Leonardo” skierowany jest do widzów od 12 roku życia, dlatego będzie stanowił łącznik miedzy programami dla młodszej widowni i tej starszej zainteresowanej światem gier i nowych technologii – mówi Marta Szwakopf, dyrektor kanałów dziecięcych, lifestylowych i dokumentalnych. - Z ekranu zniknie logotyp pasma HYPER+, aby podkreślić integralność stacji teleTOON+, ale programy znane z dotychczasowego wieczornego pasma stacji nadal będą nadawane – dodaje Szwakopf.

W teleTOON+ codziennie od godziny 22:30 będzie można oglądać produkcje, takie jak: „teleTOON+ Play”, „Fresh Air”, „Technology”, „Joint” czy „E-sport”. Stacja kończy emisję programu o godzinie 2 w nocy.