T-Mobile Ekstraklasa w nc+: szlagier w Warszawie

2014-03-27

W najbliższą sobotę widzów kanałów platformy nc+ czeka wielki hit T-Mobile Ekstraklasy Legia Warszawa – Lech Poznań. Spotkanie lidera z wiceliderem będzie miało kluczowe znaczenie dla układu czołówki tabeli. Transmisja w ramach Gorączki Piłkarskiej Soboty już od godz. 15:00 w CANAL+ Sport. Obecne rozgrywki zbliżają się do decydujących rozstrzygnięć. Na platformie nc+ będzie można oglądać wszystkie mecze fazy finałowej, a także pasjonować się rywalizacją o prymat w kraju w przyszłym sezonie, który pokazany zostanie już wyłącznie w kanałach sportowych nc+.

Kibice z niecierpliwością czekają na sobotnie spotkanie Legia - Lech. Jesienny mecz tych zespołów w Poznaniu zakończył się remisem 1:1. Październikowy hit śledziło w CANAL+ Sport średnio blisko 410 tysięcy kibiców. To absolutny rekord oglądalności meczów T-Mobile Ekstraklasy w kanałach platformy od czasu jej powstania.

- W ostatni weekend transmitowaliśmy hiszpańskie starcie gigantów, we wtorek szlagierowe derby Manchesteru, w sobotę przyjdzie pora na nasz polski klasyk. Może meczem Legia – Lech nie będzie się ekscytować cała piłkarska Europa, ale chyba nikt w naszym kraju nie ma wątpliwości, że starcia aktualnego mistrza z wicemistrzem, a zarazem lidera i wicelidera tabeli, po prostu nie można przegapić! – mówi szef redakcji sportowej nc+, Tomasz Smokowski, który sobotni mecz będzie komentował z Tomaszem Wieszczyckim.

- Stołeczny zespół ma w tej chwili 7 punktów przewagi i jeśli wygra z „Kolejorzem” to dystans dzielący oba kluby – nawet uwzględniając kwietniowy podział punktów – zrobi się już bardzo duży. Drużyna trenera Mariusza Rumaka zrobi wszystko, by w Warszawie odnieść trzecie ligowe zwycięstwo z rzędu, co pozwoliłoby zniwelować różnicę do zaledwie 4 „oczek”. Legia po raz ostatni sięgnęła po komplet punktów u siebie 14 lutego, co jak na ekipę z aspiracjami jest zawstydzającą statystyką. Jestem przekonany, że także zespół Henninga Berga nie będzie w sobotę kalkulował – dodaje Tomasz Smokowski.

Starcie Legii Warszawa z Lechem Poznań poprzedzi studio realizowane w ramach Gorączki Piłkarskiej Soboty, które rozpocznie się o 15:00 w CANAL+ Sport. Od 15:25 prezentowane będą wydarzenia bezpośrednio z Pepsi Areny. Wspólnie z komentującymi mecz Tomaszem Smokowskim i Tomaszem Wieszczyckim, ligowy szlagier obsługiwać będą reporterzy Paulina Czarnota-Bojarska oraz Bartosz Ignacik.

28. kolejka T-Mobile Ekstraklasy rozpocznie się w piątek. Od 17:40 w CANAL+ Family oraz nSport relacjonowany będzie mecz Ruchu Chorzów z Podbeskidziem Bielsko-Biała. Od 20:25 w CANAL+ Sport transmisja z Kielc gdzie Korona zagra z Pogonią Szczecin. W sobotę, oprócz konfrontacji Legii z Lechem abonenci platformy nc+ będą mogli śledzić rywalizację Cracovii z Widzewem Łódź (CANAL+ Family, 17:55) oraz Lechii Gdańsk z Piastem Gliwice (CANAL+ Sport, 20:25). Na niedzielę zaplanowane zostały dwie kolejne relacje z boisk T-Mobile Ekstraklasy. O 15:25 w CANAL+ Sport rozpocznie się transmisja z meczu Zawiszy Bydgoszcz ze Śląskiem Wrocław. Zaraz potem na tej samej antenie Górnik Zabrze rywalizować będzie z Jagiellonią Białystok. Tę serię gier zamknie poniedziałkowa relacja w CANAL+ Family (18:00) ze spotkania Zagłębia Lubin z Wisłą Kraków.

W najbliższy weekend prezentowane będą w CANAL+ Sport także stałe magazyny piłkarskie poświęcone rozgrywkom T-Mobile Ekstraklasy. W sobotę o 22:30 Rafał Dębiński i Maciej Murawski spotkają się z widzami w programie Liga+, a w niedzielę o 20:00 Tomasz Smokowski i Andrzej Twarowski zaproszą kibiców na program Liga+ Extra. Ich gośćmi będą piłkarze Ruchu Chorzów Łukasz Surma i Marcin Malinowski.

Plan transmisji 28. kolejki T-Mobile Ekstraklasy w kanałach nc+:

piątek, 28 marca:

17:55 Górnik Zabrze - Jagiellonia Białystok, CANAL+ Sport
komentują: Przemysław Pełka, Marcin Baszczyński
20:00 Liga+ Extra, CANAL+ Sport
gospodarze: Tomasz Smokowski, Andrzej Twarowski, goście: Łukasz Surma i Marcin Malinowski, eksperci: Kazimierz Węgrzyn, Antoni Bugajski, Sławomir Stempniewski

poniedziałek, 31 marca:
17:40 Zagłębie Lubin - Wisła Kraków, CANAL+ Family