Szlagierowy weekend w ligach zagranicznych w nc+

2014-10-02

Wyjątkowo ciekawie zapowiadają się najbliższe dni w ligach zagranicznych transmitowanych w kanałach sportowych platformy nc+. Meczem weekendu będzie spotkanie Premier League Chelsea – Arsenal, które zobaczyć będzie można w niedzielę o 15:00 w CANAL+ Sport. Niezwykle emocjonująco powinno być również w starciach Valencia - Atletico, Juventus - Roma i PSG – Monaco.

arsenal chelsea

Pierwszoplanowym wydarzeniem weekendu będą derby Londynu, w których zmierzą się dwie najlepsze na początku sezonu drużyny ze stolicy Anglii. Na Stamford Bridge prowadząca w tabeli Premier League Chelsea podejmie znajdujący się na 4. miejscu Arsenal. „Kanonierzy” nie wygrani ani jednego z ostatnich 6 meczów z „The Blues”. Teraz wygrana oznaczałaby, że zbliżyliby się do nich na dystans zaledwie trzech punktów. Czy będą w stanie pokonać ekipę Jose Mourinho na jej terenie? Widzowie nc+ będą mieli okazję się o tym przekonać w niedzielę w trakcie transmisji z tego spotkania w CANAL Sport.

W pierwszy weekend października na boiskach Półwyspu Iberyjskiego meczem kolejki tym razem będzie spotkanie bez udziału Realu Madryt i Barcelony. W sobotę od 15:55 w CANAL+ Family2 relacjonowana będzie konfrontacja Valencii z Atletico Madryt. Gospodarze świetnie zainaugurowali sezon i są w tabeli La Liga na 2. miejscu. „Los Colchoneros” z taką samą liczbą punktów są tuż za ich plecami. Valencia i Atletico nie doznały dotychczas w lidze  porażki, kto wyjdzie z ich walki zwycięsko?

Do wielkiego starcie na szczycie Serie A dojdzie w niedzielę w Turynie. Drużyna Juventusu zmierzy się z Romą. To konfrontacja mistrza z wicemistrzem Włoch. Zespoły te w tabeli znajdują się obecnie na dwóch czołowych miejscach. Wszystko wskazuje więc na to, że kibiców czeka pasjonujący wieczór! Transmisja tego spotkania w CANAL+ Family o 17:55.

- Najwyraźniej Juventus jest pisany Łukaszowi Skorupskiemu. W niedzielę wystąpi dopiero po raz trzeci w Serie A i już drugi przeciw „Bianconerim”. W swoim majowym debiucie choć nie uchronił Romy przed porażką, to spisał się nadspodziewanie dobrze. To jednak było w Rzymie, w Turynie zapowiada się jeszcze trudniejszy egzamin. W czterech ostatnich meczach rozegranych na stadionie Juve poprzednicy Polaka sięgali do siatki w sumie aż 14 razy. Właśnie wyniki 3:0, 4:0, 4:1 i 3:0 każą upatrywać faworyta w gospodarzach. Ale Skorupski może mieć na ten temat inne zdanie i udowodnić to już w niedzielę – zapowiada dziennikarz nc+, Tomasz Lipiński.

Zwieńczeniem weekendu na boiskach europejskich będzie mecz dwójki reprezentantów Francji w tegorocznej edycji Ligi Mistrzów – Paris Saint-Germain na Parc des Princes spotka się z Monaco. Drużyna Laurenta Blanca podbudowana świetnym spotkaniem i zwycięstwem w Lidze Mistrzów 3:2 z FC Barceloną stanie naprzeciw bezbarwnego w starciu z Zenitem St. Petersburg zespołu Leonarda Jardima. Transmisja hitu Ligue 1 w niedzielę o 20:55 w CANAL+ Family2.

Podsumowanie wydarzeń w ligach zagranicznych zobaczyć będzie można w niedzielę w magazynie „Sport+” o godz. 23:00 w CANAL+ Sport.

Plan najbliższych transmisji lig zagranicznych na antenach kanałów nc+:

sobota, 4 października:
15:50 - 22:40 Gorączka Piłkarskiej Soboty, CANAL+ Sport