Święta z ENEA Ekstraligą w nc+

2014-04-17
W okresie wielkanocnym widzów kanałów platformy nc+ czekają emocjonujące transmisje meczów 2. kolejki Enea Ekstraligi. W niedzielę i poniedziałek pokazane zostaną trzy spotkania najlepszej żużlowej ligi świata. Wydarzenia kolejki Marcin Majewski i jego goście podsumują w magazynie ligowym w poniedziałkowy wieczór w kanale nSport.

falubaz 18.04

Na pierwsze z zaplanowanych w okresie świątecznym spotkań Enea Ekstraligi platforma nc+ zaprosi kibiców w niedzielę do Gorzowa. Na stadionie im. Edwarda Jancarza miejscowa Stal postara się potwierdzić w konfrontacji z Unią Leszno, że zwycięstwo odniesione na inaugurację ligi we Wrocławiu było zapowiedzią świetnego sezonu. Wysoka forma gorzowian w starciu z niezwykle silną ekipą Unii jest gwarantem emocjonujących zawodów. Początek relacji w nSport o 18:30.

- Jeśli występ gorzowian we Wrocławiu określano mianem eksplozji ich formy, to strach pomyśleć, jaki wybuch czeka nas w niedzielę. Trudno jednak przypuszczać, by „Byki” z Leszna pojawiły się nad Wartą sparaliżowane strachem. Spodziewam się raczej zobaczyć tam drużynę, która po przekonującym, acz wcale niegładkim zwycięstwie na inaugurację, wyciągnęła wnioski i popracowała nad niedoskonałościami. Dla kibiców byłoby to gwarancją 15 emocjonujących wyścigów – zapowiada Daria Kabała-Malrz, dziennikarka nc+.

W wielkanocny poniedziałek fani „czarnego sportu” otrzymają potężną dawkę żużlowych emocji, bowiem pod taśmami startowymi w Częstochowie i Toruniu zameldują się dwie drużyny z podrażnionymi ambicjami. Od 16:00 w nSport kibice zobaczą spotkanie częstochowskich „Lwów” z Falubazem. Zawodnicy z „Grodu Bachusa” będą chcieli udowodnić, że porażka w pierwszej kolejce była wypadkiem przy pracy. Z podobnym nastawieniem na tor wyjadą tego dnia również zawodnicy Unibaksu, którzy sprawili niemiłą niespodziankę swoim kibicom w pierwszej kolejce, przegrywając z beniaminkiem z Gdańska. Żużlowcy z Torunia będą z pewnością chcieli w poniedziałek poprawić humory sobie i swoim fanom. Na transmisję z Motoareny platforma nc+ zaprosi widzów do kanału nSport o 18:45.

- Minus 8, a jakby upał... Nikogo chyba nie dziwi, że po falstarcie na torze beniaminka, w Toruniu zrobiło się gorąco. Mecz przeciwko drużynie Piotra Barona będzie świetną okazją, by coś sobie udowodnić, tak drużynowo jak i indywidualnie. Podobny plan będą jednak w poniedziałek mieli Spartanie. Nawiązując zatem do daty, nie wydaje mi się, byśmy na Motoarenie oglądali jednostronne lanie... – mówi  Daria Kabała-Malarz, która poprowadzi przedmeczowe studio z toruńskiego stadionu.

Podsumowanie wydarzeń 2. kolejki w magazynie Enea Ekstraligi w poniedziałek w nSport o godz. 22:00.

Najbliższe transmisje żużlowe w nc+:

niedziela, 20 kwietnia:
18:30 Stal Gorzów - Fogo Unia Leszno, nSport
studio: Michał Łopaciński; gość: Jarosław Łukaszewski
komentarz: Piotr Olkowicz, Paweł Ruszkiewicz; reporter: Daria Kabała-Malarz

poniedziałek, 21 kwietnia:
16:00 KantorOnline Włókniarz Częstochowa - Falubaz Zielona Góra, nSport
studio: Łukasz Benz
komentarz: Tomasz Dryła, Krzysztof Cegielski; reporter: Jakub Zborowski
18:45 Unibax Toruń - Betard Sparta Wrocław, nSport
studio: Daria Kabała-Malarz
komentarz: Piotr Olkowicz, Ryszard Dołomisiewicz; reporter: Michał Łopaciński