Startuje nowy sezon NBA w nc+

2014-10-24

Miłośnicy koszykówki na najwyższym światowym poziomie niecierpliwie odliczają czas do startu kolejnego sezonu NBA. Najlepsza koszykarska liga świata rozpocznie rozgrywki w nocy z 28 na 29 października meczem San Antonio Spurs – Dallas Mavericks. Transmisje spotkań NBA będzie można oglądać w kanałach sportowych platformy nc+.

Dallas-San-Antonio-2

W trakcie całych rozgrywek NBA kibice zobaczą na żywo na antenach kanałów nc+ aż 92 mecze w sezonie zasadniczym (transmisje pokazywane będą zazwyczaj  w piątki, soboty i niedziele, a od stycznia także w poniedziałki; wprowadzone zostanie również poranne pasmo powtórkowe, mecze rozgrywane w nocy będzie można obejrzeć rano o godz. 9:00), więcej niż dotychczas gier fazy play-off oraz wszystkie spotkania finałowe. Ponadto, między 13 a 15 lutego 2015 widzowie będą mogli śledzić NBA All-Star Weekend, który w tym sezonie odbędzie się w Nowym Jorku.

Rozgrywki NBA wystartują na antenie CANAL+ Sport w nocy z wtorku, 28 października  na środę, 29 października. Od godz. 01:00 prezentowane będzie spotkanie San Antonio Spurs – Dallas Mavericks. Broniący tytułu mistrzowskiego Spurs w AT&T Center spotkają się z bardzo wymagającym lokalnym rywalem z Teksasu. Będzie to mocne wejście w nowy sezon.
Marcin Gortat i jego Washington Wizards w trakcie rozgrywek będą gościć na antenie kanałów platformy nc+ minimum 14 razy (po raz pierwszy 21 listopada). W przypadku awansu Wizards do fazy play-off liczba transmisji wzrośnie. Czy San Antonio Spurs będą w stanie obronić trofeum? Na co stać będzie Cleveland  Cavaliers pod wodzą LeBrona Jamesa, który po czterech sezonach spędzonych w Miami Heat „wraca do domu”. Czy Marcin Gortat i jego Washington Wizards zrobią kolejny krok i awansują do finału konferencji wschodniej? Odpowiedzi na te i inne pytania na antenach kanałów nc+ już od 28 października!

W nc+ kibice mogą śledzić najlepszą koszykarską ofertę, na którą składają się dwie czołowe ligi świata. W połowie października rozpoczęły się transmisje z rozgrywek Turkish Airlines Euroligi, z udziałem mistrza Polski PGE Turów Zgorzelec.  Razem z NBA tworzą one kompleksową ofertę skierowaną do miłośników basketu.

Na nowy sezon NBA zaprasza dziennikarz nc+, Wojciech Michałowicz:

Z co najmniej kilku powodów szczególnie ciekawie zapowiada się ten 69. już sezon NBA. Po pierwsze do zdobycia jest wschodnia połowa tej ligi. Nie będzie już tam takiej dominacji Miami Heat, jaka miała miejsce w minionych czterech latach, a zespołów gotowych na przejęcie pierwszeństwa po zespole z Florydy jest co najmniej kilka. Po drugie do grupy nowych potentatów na wschodzie NBA na dobre chcą się przebić Washington Wizards, z mającym ciągle tyle do udowodnienia i wreszcie docenionym finansowo Marcinem Gortatem. Na zachodzie ligi jest może nawet jeszcze ciekawiej, bo stawka drużyn jeszcze bardziej wyrównana. Na dodatek chętnych do powstrzymania 5-krotnych już mistrzów z San Antonio przed pierwszym w historii Spurs zdobyciem przez nich dwóch tytułów z rzędu, jest naprawdę wielu.

Pierwsza transmisja NBA w sezonie 2014/2015:

wtorek, 28 października, 1:00 San Antonio Spurs – Dallas Mavericks, CANAL+ Sport
komentuje: Wojciech Michałowicz

ITI Neovision S.A., al. gen. W. Sikorskiego 9, 02-758 Warszawa, NIP 521-00-82-774, REGON: 010175861, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców, przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy KRS pod nr KRS: 0000469644, kapitał zakładowy: 441.176.000 zł, w całości wpłacony, Nr GIOŚ E0012413WBW.