Startuje Liga Mistrzów piłki ręcznej w nc+

2014-09-24

W czwartek, 25 września startują rozgrywki Velux EHF Ligi Mistrzów. Rywalizacja najlepszych klubów piłki ręcznej Europy prezentowana będzie w sezonie 2014/2015 wyłącznie na antenach kanałów platformy nc+. Na inaugurację fazy grupowej kibice zobaczą cztery spotkania. W najważniejszych meczach mistrzowie Polski – Vive Tauron Kielce - już w czwartek zmierzą się z Kadetten Schaffhausen (19:55, CANAL+ Sport), a dwa dni później wicemistrzowie naszego kraju – Orlen Wisła Płock - zagrają z Besiktasem Mogaz HT Stambuł. Przedmeczowe studio z płockiej Orlen Areny rozpocznie się w sobotę w CANAL+ Family2 o 15:30.

2014-09-25-Vive-Kielce-Wisla-Plock

Widzowie kanałów platformy nc+ będą mogli oglądać na żywo w każdej kolejce minimum cztery mecze Velux EHF Ligi Mistrzów, w tym każde ze starć z udziałem polskich klubów.

Na inaugurację mistrz Polski – Vive Tauron Kielce – wybierze się na wyjazdowy mecz z drużyną Kadetten Schaffhausen. Mistrzowie Szwajcarii nie zaczęli najlepiej sezonu ligowego i w konfrontacji z zespołem Talanta Dujszebajewa nie będą faworytem. Ekipa z Kielc od początku krajowych rozgrywek jest w dobrej dyspozycji i ma na swoim koncie komplet punktów. Z pewnością zrobi wszystko, by także w Lidze Mistrzów zacząć od wygranej. Mecz, który transmitowany będzie w czwartek, 25 września od 19:55 w CANAL+ Sport, komentować będą Piotr Karpiński i Robert Lis.

Dwa dni później do rywalizacji przystąpi Orlen Wisła Płock, a więc zespół wicemistrza Polski i zarazem aktualnego lidera polskiej Superligi. Na początek fazy grupowej Ligi Mistrzów konfrontacja „Nafciarzy” z drużyną Besiktasu Mogaz HT Stambuł. To teoretycznie najłatwiejszy rywal w niezwykle silnej grupie, do jakiej trafili gracze Manolo Cadenasa, a więc jeżeli płocczanie myślą o awansie, to spotkanie po prostu muszą wygrać. Meczowi  towarzyszyć będzie specjalne studio realizowane bezpośrednio z Orlen Areny w Płocku. Jego gospodarz - Piotr Karpiński – przywita się z widzami w sobotę, 27 września o 15:30 w CANAL+ Family2. Od 16:00 mecz komentować będą Krzysztof Bandych i Michał Matysik.

Także dwie pozostałe transmisje ze spotkań inauguracyjnej serii gier Velux EHF Ligi Mistrzów zapowiadają się bardzo ciekawie. W niedzielę, 28 września od 16:45 w CANAL+ Family2 transmitowany będzie mecz KIF Kolding Kopenhaga – SG Flensburg Handewitt. Duńczycy sprawdzą w jakiej formie znajdują się triumfatorzy rozgrywek z poprzedniego sezonu. Zaraz potem na antenie tego samego kanału prezentowana będzie rywalizacja HC Metalurg Skopje - Paris Saint-Germain Handball. Ta konfrontacja została wybrana przed EHF meczem kolejki i na taki się zapowiada. Ekipy z Macedonii i Francji rywalizowały ze sobą dwukrotnie w poprzednim sezonie i odniosły po jednej wygranej. Jak będzie tym razem?

Na mecze Velux EHF Ligi Mistrzów zaprasza dziennikarz w nc+, Piotr Karpiński:

- Myślę, że będzie to udany sezon dla polskich drużyn. Vive Tauron Kielce po ostatnim rozczarowującym występie w Lidze Mistrzów, teraz chce walczć o Final Four. I to może się udać! Natomiast Orlen Wisła Płock ma bardzo trudną grupę, w której jest m.in. wielka Barcelona oraz triumfator ostatniej edycji Champions League czyli SG Flansburg-Handewitt. Będą bardzo ciekawe mecze i płocczan stać na to żeby wyjść z grupy. Tak więc proszę trzymać kciuki za polskie drużyny i koniecznie oglądać nasze transmisje na antenie platformy nc+!

Cała wypowiedź Piotra Karpińskiego znajduje się pod linkiem na You Tube

Plan najbliższych transmisji meczów Ligi Mistrzów piłki ręcznej w kanałach nc+:

czwartek, 25 września:
19:55 Kadetten Schaffhausen – VIVE Tauron Kielce, CANAL+ Sport
komentują: Piotr Karpiński, Robert Lis

sobota, 27 września:
15:30 Studio, CANAL+ Family2
prowadzący: Piotr Karpiński, reporter: Bartek Ignacik, gość: Jarosław Cieślikowski
16:00 Orlen Wisła Płock – Besiktas Mogaz HT Stambuł, CANAL+ Family2
komentują: Krzysztof Bandych, Michał Matysik