Starcie gigantów w Premier League. Maraton z ligami zagranicznymi w nc+

2014-09-18

To będzie gorący tydzień z ligami zagranicznymi na antenach kanałów sportowych platformy nc+. Między sobotą a czwartkiem kibice zobaczą aż 20 transmisji z boisk angielskich, hiszpańskich, włoskich i francuskich. Na pierwszy plan wysuwają się sobotnie starcie Milanu z Juventusem oraz niedzielne hity Manchester City – Chelsea i Paris Saint-Germain – Olympique Lyon. We wtorek, środę i czwartek rozegrane zostaną pełne kolejki meczów La Liga, Serie A i Ligue1.

Miłośnicy futbolu brytyjskiego najwcześniej, bo już w sobotę od 13:40 w CANAL+ Sport będą mogli przeżywać emocje związane z rywalizacją w Premier League. Jako pierwsze transmitowane będzie starcie Queens Park Rangers ze Stoke City. Zaraz potem rozpocznie się mecz Aston Villa - Arsenal. Goście z pewnością zrobią wszystko, by zrehabilitować się za wtorkową  porażkę w Lidze Mistrzów z Borussią Dortmund. Od 18:25 przed ekranami zasiądą fani West Ham i Liverpoolu. Na antenie CANAL+ Family prezentowany będzie ich mecz z Boleyn Ground. Wielkie emocje szykują się także w niedzielnych relacjach z angielskich boisk. Kibice zobaczą starcie Leicester – Manchester United (CANAL+ Family, 14:25) oraz wielki szlagier weekendu, w którym Manchester City zmierzy się z Chelsea (CANAL+ Family, 16:55). To konfrontacja aktualnego mistrza z wicemistrzem Anglii, a zarazem dwójki wielkich faworytów do zwycięstwa w rozgrywkach także w tym sezonie.

- Mistrz Anglii podejmuje lidera Premier League, więc inaczej niż meczem na szczycie batalii Manchesteru City z Chelsea nazwać nie sposób. W środku tygodnia, w Lidze Mistrzów, oba zespoły rozczarowały, ale w niedzielne popołudnie - dla odmiany - powinny nas… oczarować. Kibice ostrzą sobie apetyt zwłaszcza na pojedynek snajperów, w którym Argentyńczyk Sergio Aguero zmierzy się Brazylijczykiem udającym Hiszpana, czyli Diego Costą. Bramkarze MC i Chelsea nie będą się nudzić…- zapowiada dziennikarz nc+, Rafał Nahorny.

Fani ligi hiszpańskiej w nadchodzących dniach zobaczą na żywo aż 6 meczów. Już w sobotę o 15:55 w CANAL+ Family2 beniaminek Deportivo La Coruna sprawdzi czy Real Madryt rzeczywiście się przebudził po ostatnim meczu Ligi Mistrzów z FC Basel. Czy w ekipie gospodarzy wystąpi Cezary Wilk? Lider - FC Barcelona zagra w niedzielę na wyjeździe z zamykającym tabelę Levante (CANAL+ Family, 20:55). W poniedziałek, wtorek i środę widzowie kanałów sportowych nc+ zobaczą cztery kolejne spotkania, w tym starcie Malagi z Barceloną (CANAL+ Sport, środa, 21:55) oraz Sevilli z Realem Sociedad (CANAL+ Family, środa, 21:55), w którym kibice powinni zobaczyć Grzegorza Krychowiaka.

Dla kibiców ceniących futbol włoski terminem, który należy zaznaczyć w kalendarzu czerwonym kolorem jest sobota, godzina 20:40. O tej porze w nSport+ rozpocznie się relacja z klasyku Serie A pomiędzy Milanem i Juventusem. Oba utytułowane kluby zaczęły sezon bardzo dobrze. Ekipa z Mediolanu jest na ten moment liderem tabeli, a broniące trofeum mistrzowskiego Juve znajduje się na drugim miejscu. Teoretycznie łatwiejsze zadanie czeka podopiecznych Filippo Inazaghiego we wtorkowy wieczór, kiedy zagrają na wyjeździe z ostatnim w klasyfikacji Empoli (nSport+, 20:40).

Także widzowie śledzący rywalizację we francuskiej Ligue1 mogą oczekiwać w najbliższym czasie wielu wrażeń. Spośród czterech zaplanowanych do czwartku, 25 września spotkań na pierwszy plan wysuwa się niedzielna konfrontacja Paris Saint-Germain – Olympique Lyon. Kandydat nr 1 do mistrzostwa kraju zmierzy się z zespołem, który ma ambicje powalczenia o najwyższe lokaty. Póki co, oba zespoły znajdują się na miejscach, które ich nie satysfakcjonują. To oznacza, że na Parc des Princes zapowiada się wielka walka o komplet punktów. Początek transmisji w CANAL+ Family2 o 20:55.

Plan najbliższych transmisji lig zagranicznych na antenach kanałów nc+:

sobota, 20 września:
13:30 - 22:40 Gorączka Piłkarskiej Soboty, CANAL+ Sport