Sprzedaj dom na antenie DOMO+

2014-05-28
Domo+, autorski kanał platformy nc+, szuka bohaterów do swojej produkcji własnej o home stagingu.  Od środy, 28 maja stacja zaprasza do zgłaszania się osoby, które mają problem ze sprzedażą lub wynajmem swojej nieruchomości. Wybrane domy i mieszkania twórcy serii odwiedzą z kamerami i zaoferują profesjonalną oraz kompletną pomoc w przygotowaniu nieruchomości i znalezieniu klienta.

MariaSemczyszyn

We środę, 28 maja na stronie www.domoplus.pl/konkurs-home-staging-2.html startuje specjalny formularz, poprzez który widzowie stacji mogą zgłaszać się do programu. Domo+ poszukuje właścicieli mieszkań i domów, którzy nieskutecznie próbują sprzedać lub wynająć swoją nieruchomość.

Spośród nadesłanych zgłoszeń, które powinny zawierać m.in. zdjęcia i opis nieruchomości, redakcja Domo+ wybierze najbardziej interesujące i będące największym wyzwaniem dla zawodowego home stagera. Przewodniczącym jury będzie Maria Semczyszyn, ekspertka ds. rynku nieruchomości, dyplomowana home stagerka. Do autorów wybranych zgłoszeń zawitają kamery stacji. Cały proces metamorfozy wraz finalnym efektem będzie można obejrzeć w programie „Home staging - mieszkania do sprzedania”.

Seria, której drugi sezon widzowie będą mogli obejrzeć od końca czerwca to pierwszy w Polsce program poświęcony niezwykle popularnej na świecie usłudze home stagingu, znanej w USA już od lat 70. XX wieku. Home staging to angielski termin oznaczający profesjonalne przygotowanie nieruchomości do sprzedaży. Różni się od tradycyjnie pojmowanej architektury wnętrz tym, że jest tani, szybki i ukierunkowany na sprzedaż lub wynajem. Nieruchomość należy zaprezentować potencjalnym nabywcom tak, aby zostali oczarowani i zainteresowani nieruchomością już na samym początku jej oglądania.