Sportowy tydzień w nc+: Przedświąteczna gorączka

2014-12-14

Okres przedświąteczny jest bardzo intensywny. Nie inaczej będzie w świecie sportu, który widzom kanałów sportowych platformy nc+ upłynie pod znakiem emocji piłkarskich, koszykarskich i pięściarskich.

Fani futbolu z niecierpliwością czekają na to co wydarzy się w poniedziałek, 15 grudnia w Nyon, gdzie odbędą się losowania fazy pucharowej Ligi Mistrzów i Ligi Europy. Najpierw kibice poznają pary 1/8 finału UEFA Champions League (CANAL+ Sport / nSport+, 12:00), a następnie układ gier w 1/16 UEFA Europa League (CANAL+ Sport / nSport+, 13:00). W tym drugim przypadku ze szczególnym zainteresowaniem losowanie śledzić będą z pewnością  fani Legii Warszawa. Mistrzowie Polski po wygraniu swojej grupy czekają na rywala, z którym zmierzą się w lutym w dwumeczu o awans do kolejnej rundy.

Piłkarskie emocje będą towarzyszyły weekendowym rozgrywkom czołowych lig zagranicznych. Między 19 a 22 grudnia widzowie nc+ zobaczą aż 14 spotkań Premier League, La Liga, Serie A i Ligue 1. Na boiskach w Anglii najważniejsza będzie konfrontacja Liverpoolu z Arsenalem (CANAL+ Sport, niedziela, 16:55). Na hiszpańskich stadionach na pierwszy plan wysuwa się starcie nieobliczalnego Athletic Bilbao z mistrzem kraju – Atletico Madryt (CANAL+ Family, niedziela, 20:55). Także we Włoszech emocji nie będzie brakować. Licząca na zdetronizowanie Juventusu Turyn AS Roma spotka się na Stadio Olimpico z Milanem, który nadal próbuje przebić się do ścisłej czołówki Serie A. Transmisja w CANAL+ Family2 w sobotę od 20:40. Na francuskie wydarzenie weekendu wyrasta spotkanie zespołów goniących Marsylię i Paris Saint-Germain. Na Stade Chaban-Dalmas Bordeaux zmierzy się z Olympique Lyon (nSport+, niedziela, 20:55).

Fani koszykówki po raz ostatni w tym sezonie zobaczą w akcji na parkietach Euroligi ekipę PGE Turów Zgorzelec. Mistrzowie Polski w swoim pożegnalnym spotkaniu z rozgrywkami zmierzą się z mistrzem Włoch – ekipą EA7 Emporio Armani Mediolan. Relacja w CANAL+ Sport w czwartek od 20:20. Spośród zaplanowanych na ten okres gier na parkietach NBA na pierwszy plan wysuwa się potyczka mistrzów San Antonio Spurs z Portland Trail Blazers (CANAL+ Sport, piątek, 02:00) oraz rywalizacja Toronto Raptors z New York Knicks (CANAL+ Sport, niedziela, 21:35).

Na wczesną pobudkę powinni być gotowi fani boksu. W nocy z piątku na sobotę (19/20 grudnia) polskiego czasu w Quebec City zobaczą powrót na ring "Supermana"Adonisa Stevensona (20-1, 20 KO). Mistrz świata WBC w kategorii półciężkiej w kolejnej obronie tytułu skrzyżuje rękawice z Rosjaninem, „Łowcą” Dimitrijem Suchockim (22-2, 16 KO). Walki poprzedzające to starcie prezentowane będą od 03:00 w nSport+, od 05:00 transmisja prowadzona będzie na antenie CANAL+ Sport.