Sportowe hity grudnia 2014 w nc+

2014-12-01

Kto będzie liderem T-Mobile Ekstraklasy na przełomie 2014 i 2015 roku? Jakie zespoły awansują do 1/8 finału Ligi Mistrzów? Czy Legia Warszawa w Lidze Europy? Który zespół poradzi sobie najlepiej w świątecznym maratonie ligi angielskiej? Czy Marcin Gortat i jego Washington Wizards będą kontynuowali znakomitą passę w NBA? Jak na finiszu grupowych rozgrywek koszykarskiej Euroligi oraz Ligi Mistrzów piłkarzy ręcznych poradzą sobie polskie kluby? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań kibice znajdą w grudniu na antenach kanałów sportowych platformy nc+.

T- MOBILE EKSTRAKLASA - KTO NA CZELE PRZED ZIMOWĄ PRZERWĄ?

W grudniu rozegrane zostaną dwie kończące tegoroczną rywalizację w T-Mobile Ekstraklasie kolejki. W pierwszej z nich najciekawiej zapowiadają się mecze Górnika Zabrze z Legią Warszawa (5.12, 20:00, CANAL+ Sport) oraz Wisły Kraków z Lechem Poznań (7.12, 17:35, CANAL+ Sport). Tydzień później, po 19. serii zmagań kibice dowiedzą się, kto będzie liderem tabeli do połowy lutego, kiedy piłkarze wrócą na boiska po zimowej przerwie w rozgrywkach.

LIGA MISTRZÓW I LIGA EUROPY - FINISZ GRUPOWEJ CZĘŚCI ROZGRYWEK

Między 9 a 11 grudnia odbędą się ostatnie serie meczów fazy grupowej Ligi Mistrzów i Ligi Europy. Kibice poznają ostateczne rozstrzygnięcia i dowiedzą się, kto awansuje do pucharowej części rozgrywek i będzie miał szansę wiosną powalczyć o najcenniejsze piłkarskie trofea na Starym Kontynencie. W Lidze Mistrzów widzowie nc+ zobaczą między innymi bardzo ważne starcie Juventusu Turyn z Atletico Madryt, a także konfrontacje Romy z Manchesterem City, Barcelony z Paris Saint-Germain oraz Bayernu Monachium z CSKA Moskwa. Uwagę polskich kibiców zwróci zapewne także spotkanie Legii Warszawa z Trabzonsporem (transmisja w CANAL+ Sport, 11.12, 20:00) w Lidze Europy, który rozstrzygnie czy mistrzowie Polski wyjdą z grupy L z 1. czy z 2. miejsca.

LIGI ZAGRANICZNE - DUŻA DAWKA PREMIER LEAGUE NA KONIEC ROKU

W grudniu tradycyjnie odbędzie się piłkarski maraton z ligą angielską. Już na początku miesiąca Chelsea zmierzy się z Tottenhamem (3.12, 20:40, CANAL+ Sport). Kilkanaście dni później rozegrany zostanie klasyk Premier League, w którym Manchester United stanie naprzeciw Liverpoolu (14.12, 14:25, CANAL+ Sport). W okresie świątecznym najważniejszym wydarzeniem będzie konfrontacja Liverpoolu z Arsenalem (21.12, 16:55, CANAL+ Sport) oraz Boxing Day, czyli maraton z ligą angielską w drugi dzień Świąt (26.12, 13:45 – 20:30). W sumie, w ostatnich dniach grudnia fani Premier League zobaczą w nc+ relacje z dwóch pełnych kolejek ligowych.

W lidze hiszpańskiej również odbędą się mecze o wielkim znaczeniu dla układu czołówki. 7 grudnia dojdzie do derbowego starcia Barcelony z Espanyolem (16:55, CANAL+ Sport). Pasjonujący grudzień czeka także miłośników ligi włoskiej. Kibice zobaczą między innymi rywalizację Milanu z Napoli (14.12, 20:40, CANAL+ Family2) oraz Romy z Milanem (21.12, 20:40, CANAL+ Sport). Na boiskach we Francji walka o czołowe lokaty jest równie emocjonująca. W ostatnim miesiącu tego roku na pierwszy plan wysuwają się mecze Lille z Paris Saint-Germain (3.12, 20:55, nSport+) oraz Monaco z Olympique Marsylia (14.12, 20:55, nSport+).

NBA - MARATON Z MARCIN GORTATEM

Na parkietach NBA w grudniu sezon rozpędzi się na dobre. Widzowie kanałów platformy nc+ zobaczą 18 transmisji, w tym aż 5 z udziałem Marcina Gortata i jego Washington Wizards. Polak wraz z kolegami notuje znakomitą pierwszą część sezonu. Czy passa będzie kontynuowana w grudniu? Już pierwszego dnia miesiąca „Czarodzieje” zmierzą się z wicemistrzami ligi – Miami Heat (CANAL+ Sport, 1:00), a 3 grudnia staną naprzeciw Los Angeles Lakers (CANAL+ Sport, 1:00). Następnie, 12 grudnia zagrają z niezwykle mocnymi Los Angeles Clippers (CANAL+ Sport, 1:00), w Boże Narodzenie, 25 grudnia z New York Knicks (18:00, CANAL+ Sport), a 29 grudnia z Houston Rockets (CANAL+ Sport, 2:00).

LIGA MISTRZÓW PIŁKARZY RĘCZNYCH ORAZ KOSZYKARSKA EUROLIGA – POLSKIE KLUBY WALCZĄ O AWANS

W grudniu rozegrane zostaną kolejne mecze fazy grupowej Velux EHF Ligi Mistrzów. W pierwszą sobotę tego miesiąca Orlen Wisła Płock zmierzy się u siebie z FC Barceloną (CANAL+ Family, 18:15) , a Vive Tauron Kielce na wyjeździe spotka się z ekipą MOL-Pick Szeged (CANAL+ Family, 16:25). W koszykarskiej Eurolidze PGE Turów Zgorzelec mierzyć się będzie 5 grudnia na własnym parkiecie z FC Barceloną (CANAL+ Family, 20:10), a tydzień później zagra wyjazdowe spotkanie z Bayernem Monachium (11.12, 20:10, CANAL+ Family). Ostatni grupowy mecz mistrzów Polski widzowie nc+ zobaczą 18 grudnia, kiedy podejmować będą EA7 Emporio Armani Milan (18.12, 20:20, CANAL+ Sport).

Na grudniowe transmisje zaprasza Michał Jarocki, dyrektor ds. sportu nc+:

Oferta sportowa nc+ będzie w nadchodzącym miesiącu bogata w emocje i transmisje spotkań piłkarskich, koszykarskich oraz piłki ręcznej. Futbolowa Liga Mistrzów, decydująca rywalizacja Legii Warszawa w Lidze Europy, zmagania w czterech czołowych ligach europejskich, kolejne starcia T-Mobile Ekstraklasy, mecze NBA, Euroligi, a także Ligi Mistrzów szczypiornistów, to tylko niektóre z propozycji, które mamy przygotowane dla widzów kanałów naszej platformy. Co ważne, w każdych ze wspomnianych rozgrywek prezentować będziemy wydarzenia z ważnym udziałem polskich sportowców i drużyn. Specjalne niespodzianki szykujemy na Święta, które proponujemy spędzić z…największymi gwiazdami. Oprócz transmisji Premier League i NBA będzie można w tym szczególnym okresie zobaczyć w nc+ wyjątkowe reportaże z: Robertem Lewandowskim, Marcinem Gortatem i Krzysztofem Kasprzakiem. Święta, Święta i… cały rok z najlepszym sportem tylko w nc+!