Soczi 2014 w nc+: rywalizacja hokeistów i walka o medale na stoku

2014-02-07

W pierwszym tygodniu Igrzysk Olimpijskich „Soczi 2014” widzowie kanałów nc+ będą mogli pasjonować się rywalizacją w turnieju hokeistów oraz poznają pierwszych medalistów w narciarstwie alpejskim i snowboardzie. Transmisje z aren olimpijskich w nSport i CANAL+ Sport.

Relacje z Soczi zagoszczą na antenach kanałów nc+ już w poniedziałkowy poranek, 10 lutego. Od godz. 8:00 nSport pokaże na żywo superkombinację kobiet, na którą złożą się zjazd i slalom. W środę, 12 lutego kibice będą świadkami pierwszego spotkania fazy grupowej turnieju hokejowego mężczyzn. Od godz. 18:00 na antenie CANAL+ Sport relacjonowane będzie starcie grupy C Łotwa - Szwajcaria. Tego samego dnia o 16:00 w nSport rozpocznie się transmisja z kobiecych półfinałów snowboardowej rywalizacji half-pipe (rampa). O godz. 18:30 zaplanowany jest przekaz na żywo z finałów.

W czwartek, 13 lutego o godz. 9:00 w nSport kolejny mecz turnieju hokejowego. Naprzeciw siebie staną zespoły z grupy B Finlandia i Austria. W piątek na alpejskim stoku rywalizować będą mężczyźni. Transmisja z superkombinacji (zjazd i slalom) rozpocznie się w CANAL+ Sport o godz. 11:00. Tego samego dnia o 18:00 w nSport widzowie zobaczą kolejny mecz grupy B – Finowie zmierzą się w skandynawskiej rozgrywce z Norwegią.

W sobotniej relacji z tafli hokejowej kibice będą mogli oglądać ponownie drużyny grupy C. Tym razem walczyć będą Szwecja i Łotwa (nSport, 18:00). Na zakończenie pasjonującego tygodnia niedzielna transmisja z meczu grupy A, w którym spotkają się Słowenia i USA (nSport, 13:30).

Na transmisje hokejowe z Soczi zaprasza dziennikarz nc+, Przemysław Pełka:

Hokej, dzięki temu że jest szybki i widowiskowy, zawsze był jedną z najważniejszych dyscyplin w kalendarzu Zimowych Igrzysk Olimpijskich. Od 1998 roku i Igrzysk w Nagano, kiedy po raz pierwszy w turnieju wystąpili zawodowcy z NHL, wątpliwości nie ma już żadnych - hokej jest numerem jeden sportów zimowych.

W Soczi zagra 300 najlepszych zawodników świata. Będą absolutne gwiazdy –  Sidney Crosby, Aleksander Owieczkin, Jewgienij Małkin, Patrick Kane czy Jonathan Toews. Będą też ci, którzy ze sceny powoli już schodzą  –  ponad 40-letnie legendy takie jak Jagr, Selanne czy Alfredsson. Hokej to ogromne pieniądze i wielkie zainteresowanie światowych mediów. Nie mogło nas przy takim wydarzeniu zabraknąć. Pokażemy mecze kandydatów do medali m.in. USA, Szwecji czy Finlandii już od fazy grupowej.  Po udanym preludium i grupowej rozgrzewce przyjdzie czas na najważniejsze mecze z ćwierćfinałem, półfinałem i finałem włącznie. Po raz pierwszy w historii widzowie naszej platformy zobaczą na żywo decydujące hokejowe starcie tego czterolecia - mecz o złoto Igrzysk Olimpijskich. Czy będzie to walka faworytów, np. Kanady czy Rosji, a może kolejny „Cud na Lodzie” jak w 1980 w Lake Placid? Przekonamy się podczas transmisji w kanałach nc+, na które serdecznie zapraszam!

Plan transmisji Igrzysk Olimpijskich „Soczi 2014” w kanałach nc+ w okresie 10-16 lutego:

poniedziałek, 10 lutego:
08:00 Narciarstwo alpejskie kobiet - superkombinacja zjazd, nSport