Śniadanie na trawie z kuchnią+

2014-05-22
W weekend 31 maja – 1 czerwca Kuchnia+, kanał tematyczny platformy nc+, organizuje serię wydarzeń pod wspólną nazwą „Śniadanie na trawie”. Impreza jest bezpłatna i odbędzie się w ramach Wielkiego Pikniku Soho Factory.

sniadanie

Zarówno dla starszych, jak i młodszych miłośników gotowania oraz dobrego jedzenia stacja przygotowała wiele atrakcji. Przez dwa weekendowe dni w warszawskim Soho Factory na ul. Mińskiej 25 odbędzie się organizowana przez Kuchnię+ seria wydarzeń pod wspólną nazwą „Śniadanie na trawie”. W sobotę, 31 maja o 21:00, dzień przed właściwym śniadaniem, odbędzie się pokaz filmu „Czerwona obsesja” połączony z degustacją wina. Dokument, który premierowo można było obejrzeć na festiwalu Kuchnia+ food film fest, opowiada o wpływie chińskiego rynku na jakość i cenę wina Bordeaux. Narratorem filmu jest Russell Crowe.

Natomiast w niedzielę, 1 czerwca między 11:00-13:00 będzie miało miejsce unikalne „Śniadanie na trawie”. Przy długim stole odwiedzający będą mogli usiąść i zjeść śniadanie przygotowane szefów kuchni znanych z anteny kuchni+: Tomka Jakubiaka, Marietę Marecką, Davida Gaboriaud oraz Andrzeja Polana. Każdy z nich będzie odpowiedzialny za jedną z czterech sekcji kulinarnych: JAJO, BUŁA, NAPÓJ, WARZYWO. Z kolei od 13.30 stacja zaprasza małych amatorów gotowania na zabawy i gry kulinarne, a rodziców na piknikowanie na trawie.