SGP w nc+: fiński test żużlowców

2014-05-15
Speedway Grand Prix nabiera tempa. W najbliższą sobotę turniej zagości – po raz pierwszy w historii zawodów cyklu Indywidualnych Mistrzostw Świata - w fińskim Tampere. Transmisja z Ratina Stadium na antenie CANAL+ Family od 17:40.

Pomimo przerwy w rozgrywkach Enea Ekstraligi fani czarnego sportu nie będą się w najbliższy weekend nudzić. W sobotę, 17 maja w fińskim Tampere odbędzie się trzecia w tym sezonie odsłona cyklu SGP. Transmisja z zawodów rozpocznie się o 17:40 w CANAL+ Family. Żużlowcy wyjadą na tor o 18:00, a ich zmagania poprzedzone zostaną specjalnym studiem nadawanym z Ratina Stadium, które poprowadzi Gabriel Waliszko wraz z trenerem wrocławskiej Betard Sparty Piotrem Baronem. Komentatorami zawodów będą Piotr Olkowicz i Paweł Ruszkiewicz, a wywiady z parku maszyn przeprowadzi Michał Łopaciński.

- Grand Prix Finlandii zapowiada się ekscytująco co najmniej z trzech powodów. Pierwszy raz cykl zawita do Tampere, po drugie z uwagą przyglądać będziemy się, jak lider klasyfikacji Krzysztof Kasprzak poradzi sobie z kontuzją i naporem goniących go rywali i po trzecie czy Jarosław Hampel potwierdzi wzrost formy. Emocji i walki będzie mnóstwo - mówi Gabriel Waliszko, dziennikarz nc+.

Po dwóch turniejach cyklu SGP na czele klasyfikacji generalnej znajduje się Krzysztof Kasprzak, który ma już 11 punktów przewagi nad drugim Nickim Pedersenem, trzecie miejsce zajmują ex aequo: C. Holder, J. Hampel, G. Hancock i M. Smolinski. Małe różnice punktowe i doborowa stawka zawodników są gwarantem ścigania na najwyższym poziomie.

Najbliższe transmisje żużlowe w kanałach platformy nc+:

sobota, 17 maja:
17:40 Grand Prix Finlandii (Tampere), CANAL+ Family