Rozgrzewka przed nowym sezonem NBA w nc+

2014-10-07
W oczekiwaniu na start rozgrywek NBA platforma nc+ zaprasza fanów koszykówki na transmisje z NBA Global Games – przedsezonowych meczów z udziałem czołowych klubów najlepszej ligi świata. Między 8 a 15 października na antenach CANAL+ Sport i CANAL+ Family zobaczyć będzie można w akcji m.in. mistrzów i wicemistrzów NBA.

Kibice koszykówki już odliczają dni do inauguracji nowego sezonu NBA. Transmisje z rozgrywek najlepszej koszykarskiej ligi świata wrócą na anteny kanałów sportowych nc+ już pod koniec października. Jednak miłośnicy basketu na najwyższym poziomie już w najbliższym czasie zobaczą na żywo w akcji czołowe zespoły świata. Między 8 a 15 października relacjonowane będą w nc+ spotkania cyklu NBA Global Games z udziałem m.in. aktualnych mistrzów NBA San Antonio Spurs oraz wicemistrzów - Miami Heat.

Mecze rozgrywane będą w Niemczech, Turcji, Brazylii oraz Chinach. Na początek, już w najbliższą środę, 8 października od 20:00 w CANAL+ Sport, prezentowane będzie starcie San Antonio Spurs z jednym z czołowych klubów Euroligi, a zarazem zdobywcą Pucharu Niemiec – Albą Berlin.

W kolejnym - transmitowanym w sobotę, 11 października od 18:00 w CANAL+ Family - meczu, mistrzowie NBA spotkają się w Stambule z czołową turecką drużyną Fenerbahce Ulker. To kolejny z zespołów Euroligi, który sprawdzi formę drużyny z San Antonio.

W ten sam wieczór, od 23:00 w CANAL+ Sport prezentowany będzie odbywający się w Rio de Janeiro mecz Miami Heat – Cleveland Cavaliers. Ekipa z Florydy to w ostatnich latach trzykrotny triumfator rozgrywek NBA oraz ubiegłoroczny finalista. Rywalem będzie zespół, który chciałby w nadchodzącym sezonie powalczyć o awans do play-off.

Na zakończenie transmisji z cyklu NBA Global Games widzowie nc+ zobaczą dwa starcia Sacramento Kings z Brooklyn Nets. W niedzielę, 12 października od 07:00 w CANAL+ Sport relacjonowana będzie konfrontacja tych drużyn z Szanghaju. Następnie, w środę, 15 października zespoły te rywalizować będą w Pekinie (CANAL+ Sport, 13:30).

Mecze NBA Global Games komentować będą: Wojciech Michałowicz, Edward Durda oraz Tomasz Dryła.

Sezon NBA 2014-2015 rozpocznie się we wtorek, 28 października. Rozgrywki najlepszych koszykarzy świata pokazywane będą na wyłączność w kanałach sportowych platformy nc+.

Transmisje NBA Global Games na antenach kanałów platformy nc+:

środa, 8 października, 20:00 Alba Berlin – San Antonio Spurs, CANAL+ Sport

komentuje: Wojciech Michałowicz
sobota, 11 października , 18:00 Fenerbahce Ulker Stambuł – San Antonio Spurs, CANAL+ Family
komentuje: Edward Durda
sobota, 11 października, 23:00 Miami Heat – Cleveland Cavaliers, CANAL+ Sport
komentuje: Wojciech Michałowicz
niedziela, 12 października, 07:00 Sacramento Kings – Brooklyn Nets, CANAL+ Sport
środa, 15 października, 13:30 Sacramento Kings – Brooklyn Nets, CANAL+ Sport
komentuje: Tomasz Dryła