Robbie Williams i Peter Gabriel - Międzynarodowy Dzień Muzyki w CANAL+

2014-09-29

CANAL+ dołącza do obchodów Międzynarodowego Dnia Muzyki. W środę, 1 października, stacja zaprasza na specjalny program, którego hitem będzie pokazywany premierowo w polskiej telewizji swingowy koncert Robbiego Williamsa „One Night at the Palladium”. Ponadto, stacja przypomni występ Petera Gabriela „Back To Front” oraz komedię muzyczną „Pitch Perfect”.

robbie williams

CANAL+ dołącza do międzynarodowego święta emitując niepokazywany wcześniej w żadnej polskiej telewizji koncert „Robbie Williams: One Night at the Palladium”. Muzyczne widowisko z udziałem artysty rozpocznie się o 21:00. Jest to zarejestrowany w sali koncertowej London Palladium w grudniu 2013 roku występ z okazji wydania płyty „Swings Both Ways”. Robbie Williams wykonał tam klasyczne utwory swingowe, takie jak „Puttin’ On The Ritz” czy „Dream A Little Dream”, a także nowe piosenki napisane wspólnie z wieloletnim partnerem muzycznym Guyem Chambersem, m.in. „Go Gentle” o małej córeczce Robbiego. Na płycie „Swings Both Ways” w duecie z Williamsem wystąpili tacy muzycy, jak Lily Allen, Rufus Wainwright, Michael Buble, Kelly Clarkson i Olly Murs. Allen i Wainwright towarzyszą Williamsowi również podczas koncertu w London Palladium. Gościnnie wystąpi także dwójka najsłynniejszych Muppetów: Świnka Piggy w utworze „Something Stupid” i Kermit.

W ramach Międzynarodowego Dnia Muzyki o 19:20 CANAL+ przypomni także koncert Petera Gabriela „Back To Front”, zapis występu legendarnego muzyka w Londynie w październiku 2013. Impreza była częścią dwuletniego światowego tournée, mającego na celu uczczenie 25-lecia wydania słynnego albumu „So”, z którego pochodzą tak znane utwory, jak „Sledgehammer”, „In Your Eyes” czy „Don’t Give Up”. Peter Gabriel wystąpił przed ponad 20-tysięczną widownią londyńskiej hali O2 i zaprezentował wszystkie piosenki z „So”, ale nie zabrakło również znanych kompozycji z innych albumów m.in. „Solsbury Hill”, „Digging in the Dirt”, „Shock the Monkey” czy „Biko”.

Ofertę Międzynarodowego Dnia Muzyki w CANAL+ dopełni o 22:05 komedia muzyczna „Pitch Perfect”, porównywana do „Step Up”, „Dziewczyn z drużyny” czy „Glee”. Film opowiada o nowej studentce, która dołącza do grupy wokalnej Bellas. Dziewczyny śpiewają a cappella i podejmują rywalizację z lokalnym męskim chórem. W obsadzie można znaleźć m.in. Annę Kendrick, Elizabeth Banks, Rebel Wilson i Brittany Snow.