Rekordowa 12. kolejka TME w nc+

2014-10-21
Podczas transmisji meczów 12. kolejki T-Mobile Ekstraklasy ustanowiony został rekord oglądalności. Osiem spotkań obejrzało w kanałach platformy nc+, która w tym sezonie pokazuje polską ligę na wyłączność, blisko 1,3 mln widzów. To najlepszy wynik w obecnych rozgrywkach. Aż trzy mecze 12. serii zgromadziły widownie przekraczającą 200 tysięcy.

Do minionego weekendu najwięcej widzów w tym sezonie T-Mobile Ekstraklasy przed telewizory przyciągnęły transmisje spotkań 10. kolejki, które obejrzało w sumie ponad 1 171 tys. widzów. Wynik ten został znacząco poprawiony w 12. serii, podczas której transmisje w kanałach platformy nc+ śledziło 1 279 tys. widzów*.

Najwięcej kibiców wybrało transmisję piątkowego spotkania Legia Warszawa – Lechia Gdańsk, którą oglądało w CANAL+ Sport blisko 272  tysiące widzów. Dwa inne mecze 12. kolejki zgromadziły ponad 200-tysięczną widownie. Ponad 208 tysięcy widzów obejrzało niedzielną transmisję spotkania Górnik Zabrze – Wisła Kraków, a blisko 206 tysięcy zasiadło przed telewizorami w sobotni wieczór, by zobaczyć mecz Jagiellonia Białystok – Pogoń Szczecin, który uświetnił inaugurację nowego stadionu białostockiego klubu.

Średnia widzów z ośmiu spotkań 12. kolejki wyniosła blisko 160 tysięcy. Wcześniejszy najlepszy wynik to 146,4 tys.
Zainteresowała Cię nasza oferta?
zostaw swój numer – oddzwonimy w 15 minut
CZY JESTEŚ JUŻ ABONENTEM NC+?
ITI Neovision S.A., al. gen. W. Sikorskiego 9, 02-758 Warszawa, NIP 521-00-82-774, REGON: 010175861, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców, przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy KRS pod nr KRS: 0000469644, kapitał zakładowy: 441.176.000 zł, w całości wpłacony, Nr GIOŚ E0012413WBW.
zadzwoń do nas

Opłata wg stawek operatora

Godziny pracy naszych konsultantów:
Poniedziałek – niedziela8:00 – 22:00
Świętanieczynne