Rekordowa oglądalność Ligi Mistrzów w nc+

2014-04-23
Pierwsze spotkanie półfinałowe Ligi Mistrzów Atletico Madryt – Chelsea Londyn oglądało we wtorek w CANAL+ Sport średnio 414 tysięcy widzów. Jest to rekordowa oglądalność tych rozgrywek w obecnej edycji, a zarazem najlepszy wynik oglądalności transmisji meczów piłkarskich w sezonie 2013/2014 emitowanych na antenach kanałów sportowych platformy nc+.

Niezwykle zacięte spotkanie zespołów dwóch wspaniałych trenerów Diego Simeone i Jose Mourinho śledziła we wtorkowy wieczór w CANAL+ Sport rekordowa liczba 414 tysięcy widzów. Do tej pory w bieżącym sezonie Ligi Mistrzów najwięcej fanów piłki nożnej zasiadło przed telewizorami przy okazji listopadowej transmisji meczu Borussia Dortmund – SSC Napoli. Tamto spotkanie obejrzało w CANAL+ Sport ponad 398 tysięcy widzów.

- To sygnał, że sezon piłkarski wkracza w decydującą fazę. Czuję, że wynik ten zostanie wkrótce poprawiony, stawiam na to, że już za tydzień. Przed nami wielkie widowiska w europejskich pucharach – m.in. rywalizacja Bayernu i Realu oraz finały Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej, a także decydujące spotkania w ligach zagranicznych i runda finałowa T-Mobile Ekstraklasy. A wszystko do obejrzenia na platformie nc+ – mówi Arkadiusz Mierzwa, dyrektor działu komunikacji i PR nc+.

Najlepszym tegorocznym wynikiem była do wtorku oglądalność spotkania ligi hiszpańskiej Real Madryt – FC Barcelona. Marcowe stracie gigantów europejskiego futbolu, które było fantastycznym widowiskiem, zobaczyło ponad 413 tysięcy widzów.

Co ciekawe w trójce najchętniej oglądanych w kanałach platformy nc+ spotkań piłkarskich sezonu 2013/2014 znajduje się październikowe spotkanie T-Mobile Ekstraklasy Lech Poznań  - Legia Warszawa, które w CANAL+ Sport oglądało średnio blisko 410 tysięcy kibiców.

Spotkanie rewanżowe Chelsea – Atletico zobaczyć będzie można w CANAL+ Sport w środę, 30 kwietnia. Platforma nc+ pokaże w przyszłym tygodniu również pasjonująco zapowiadające się starcie Bayern Monachium – Real Madryt. Transmisja tego meczu we wtorek, 29 kwietnia wyłącznie w CANAL+ Sport.

ITI Neovision S.A., al. gen. W. Sikorskiego 9, 02-758 Warszawa, NIP 521-00-82-774, REGON: 010175861, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców, przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy KRS pod nr KRS: 0000469644, kapitał zakładowy: 441.176.000 zł, w całości wpłacony, Nr GIOŚ E0012413WBW.