Rekordowa oglądalność Ligi Mistrzów w nc+

2014-11-27

Faza grupowa piłkarskiej Ligi Mistrzów weszła w decydujący etap. Rosną emocje, rośnie zainteresowanie widzów. Podczas wtorkowej transmisji meczu Manchester City – Bayern Monachium padł rekord oglądalności tych rozgrywek w kanałach sportowych platformy nc+ w obecnym sezonie. Pokazywane w CANAL+ Sport spotkanie oglądało ponad 352 tysiące widzów.

Piłkarze Manchesteru City i Bayernu Monachium stworzyli we wtorkowy wieczór pasjonujące widowisko, które przyciągnęło przed telewizory rekordową tej jesieni widownię. Mecz, w którym jedną z kluczowych postaci był strzelec gola dla zespołu z Bawarii Robert Lewandowski, zakończył się wynikiem 3:2 dla mistrzów Anglii. Średnia oglądalność tego spotkania w CANAL+ Sport wyniosła ponad 352 tysiące*, co stanowi najlepszy wynik w tym sezonie, biorąc pod uwagę mecze Ligi Mistrzów pokazywane na antenach kanałów platformy nc+.

Już za dwa tygodnie, 9-10 grudnia w kanałach sportowych nc+ będzie można zobaczyć decydującą, 6. kolejkę Ligi Mistrzów. Szczególnie emocjonująco zapowiadają się mecze: Barcelona – PSG, Juventus Turyn  - Atletico Madryt, Liverpool - Basel i Roma – Manchester City. W najbliższej rundzie oprócz transmisji najciekawszych spotkań, będzie można obejrzeć w nc+ łączoną relację z wszystkich boisk, czyli Multiligę Mistrzów. Meczom towarzyszyć będzie tradycyjnie specjalne studio, a skróty, bramki i najciekawsze wydarzenia dnia pokazane zostaną na antenie CANAL+ Sport i nSport+ tuż po zakończeniu transmisji.

Platforma nc+ pokazuje w obecnej edycji rywalizację w najbardziej elitarnych rozgrywkach świata od IV rundy kwalifikacyjnej do wielkiego finału, który zostanie rozegrany 6 czerwca w Berlinie. Poczynając od sezonu 2015/2016 przez trzy kolejne lata piłkarska Liga Mistrzów będzie dostępna ekskluzywnie w kanałach nc+.