Rekordowa oglądalność hitu Ligi Mistrzów piłki ręcznej w nc+

2014-12-08

Znakomite spotkanie rozegrali w sobotę wicemistrzowie Polski – Orlen Wisła Płock – w Lidze Mistrzów piłki ręcznej. Ich historyczne zwycięstwo z FC Barceloną oglądała w nc+ rekordowa liczba widzów. Transmisję w CANAL+ Family śledziło średnio ponad 118 tysięcy fanów szczypiorniaka, co jest najlepszym wynikiem oglądalności rozgrywek Velux EHF Champions League w kanałach sportowych platformy nc+.

Zespół z Płocka sprawił wielką sensację pokonując we własnej hali 34:31 naszpikowaną gwiazdami FC Barcelonę. Drużyna z Katalonii to uczestnik Final Four poprzedniej edycji Ligi Mistrzów piłki ręcznej i jeden z faworytów obecnych rozgrywek. Wspaniały występ wicemistrzów Polski przyciągnął przed telewizory rekordową liczbę fanów piłki ręcznej. Transmisję emitowaną w sobotę na antenie CANAL+ Family zobaczyło ponad 118 tysięcy widzów*. Jest to najwyższa oglądalność tych rozgrywek w kanałach nc+ od czasu, kiedy są pokazywane na antenach platformy.

- Ten mecz przejdzie z pewnością do historii i kibice będą wielokrotnie z sentymentem do niego wracać. Cieszę się, że mamy przyjemność pokazywać sukcesy polskich drużyn. Świetnie w obecnej edycji Ligi Mistrzów spisują się również mistrzowie Polski z Kielc, którzy są liderem swojej grupy. Trzymam mocno kciuki, aby oba zespoły z naszego kraju gościły na antenach kanałów nc+ aż do Final Four! – mówi Michał Jarocki, dyrektor ds. sportu nc+.

Platforma nc+ pokazuję rozgrywki Ligi Mistrzów piłki ręcznej od ubiegłego sezonu. Drugi rok z rzędu w fazie grupowej występują dwa polskie zespoły. W każdej serii oprócz ich spotkań widzowie nc+ mogą zobaczyć także inne najciekawsze mecze z udziałem najlepszych drużyn Europy. W kanałach sportowych platformy nc+ transmitowane są także spotkania żeńskiej Ligi Mistrzów, w której występują mistrzynie Polski – MKS Selgros Lublin.

Kolejne mecze Ligi Mistrzów piłki ręcznej widzowie nc+ zobaczą w lutym. Vive Tauron Kielce zmierzy się z Dunkerque HB Grand Littoral, a Orlen Wisła Płock zagra na wyjeździe ze szwedzkim Alingsas HK.