Rekord oglądalności żużlowej ENEA Ekstraligi w nc+

2014-04-22
Niedzielny mecz Stali Gorzów z FOGO Unią Leszno zgromadził przed ekranami nc+ 175 tysięcy kibiców, co jest rekordowym osiągnięciem w przypadku transmisji z pojedynczego spotkania ENEA Ekstraligi na antenach kanałów platformy nc+. Także pozostałe świąteczne konfrontacje żużlowców zyskały oglądalność przewyższającą 130 tysięcy.

Po bardzo wysokim wyniku w pierwszej kolejce rozgrywek ENEA Ekstraligi, druga seria spotkań przyniosła kolejny rekord oglądalności. W świąteczną niedzielę spotkanie Stal Gorzów – FOGO Unia Leszno na antenie nSport HD śledziło 175 tysięcy kibiców. To rekordowa liczba widzów meczu ENEA Ekstraligi w historii relacji na kanałach nc+.

Dwa poniedziałkowe mecze – Kantoronline Włókniarz Częstochowa – SPAR Falubaz Zielona Góra i Unibax Toruń – Betard Sparta Wrocław przyniosły kolejno wyniki - 158 tysięcy i 132 tysiące widzów. Łącznie drugą kolejkę rozgrywek na antenie nSport HD śledziło 465 tysięcy osób, co również jest wynikiem lepszym od zanotowanego w pierwszej kolejce.

Spotkania trzeciej kolejki ENEA Ekstraligi odbędą się 4 maja. Tego dnia od 16:00 prezentowane będą żużlowe hity na platformie nc+. Od 16:00 w nSport HD relacja ze starcia Grupa Azoty Unia Tarnów – Stal Gorzów, które będzie konfrontacją aktualnego lidera z wiceliderem tabeli.  Zaraz potem relacjonowany będzie mecz SPAR Falubaz Zielona Góra - Unibax Toruń. To mecz mistrza Polski z wicemistrzem kraju, a zarazem rewanż za niedoszły ubiegłoroczny finał rozgrywek. O 22:00 kibice zobaczą podsumowanie kolejki w magazynie ENEA Ekstraliga.