Projekty nc+ nagrodzone w konkursie KTR

2014-05-09
15 wyróżnień, w tym 2 złote statuetki zdobyły projekty reklamowe nc+ w prestiżowym konkursie Klubu Twórców Reklamy. Akcja „El Clasico z alternatywnym komentarzem” realizowana przez Havas Worldwide Warsaw została uhonorowana 6 razy – najwięcej spośród wszystkich zgłoszonych kampanii nc+.

Projekty nc+ zostały docenione 2 złotymi, 2 srebrnymi i 7 brązowymi  statuetkami. Kampanie platformy nagrodzono w 7 różnych kategoriach, w tym: Media, Media interaktywne i Design.

Największe uznanie zdobyła akcja „El Clasico z alternatywnym komentarzem” - zebrała 6 nagród. Zgodnie z założeniami akcji, transmisja meczu FC Barcelona - Real Madryt oprócz standardowego, neutralnego komentarza pozwalała na wybór jednego z dwóch alternatywnych: probarcelońskiego lub promadryckiego. Dzięki takiemu rozwiązaniu każdy użytkownik platformy nc+ mógł dostosować El Clásico do swoich sympatii klubowych.

El Clasico - alternatywny komentarz

Przychylność jury zdobyły również prace wykonane przez Dział Kreacji nc+: film „Żużel is more than speedway”, animacje do programu „ABC GOTOWANIA” w Kuchni+ oraz identyfikacja wizualna i oprawa antenowa nc+. Inne wyróżnione akcje platformy to także  internetowa „NBA Slam Dunk History” przygotowana przez Havas Worldwide Warsaw oraz film reklamowy „Światło” zrobiony przez Saatchi & Saatchi Interactive Solutions.

Konkurs KTR to organizowany przez Klub Twórców Reklamy największy polski festiwal kreacji reklamowej. Nagradza najlepiej zrealizowane prace na polskim rynku komunikacji i marketingu.

To drugi konkurs w krótkim odstępie czasu, w którym projekty platformy zdobyły prestiżowe nagrody. Kampanie nc+ zostały uhonorowane dwiema nagrodami i wyróżnieniem w Innovation Award Media Trendy 2014.