Platforma nc+ poszerza ofertę kanałów tematycznych

2014-05-06

9 maja bogata oferta platformy nc+ zostanie poszerzona o kolejne nowe kanały - TVP ABC i DISCO POLO MUSIC, a dostępne wcześniej TVP SPORT i POLSAT NEWS będzie można oglądać w jakości HD.

Nowe kanały będą dostępne dla abonentów platformy nc+ już od pakietu Comfort+.

- Z myślą o naszych widzach stale poszerzamy ofertę. Najbliższe zmiany ucieszą zapewne najbardziej dzieci i fanów sportu. TVP ABC uzupełni naszą propozycję dla najmłodszych, a wydarzenia sportowe relacjonowane w TVP Sport HD będą prezentowały się jeszcze lepiej niż do tej pory. Zbliżają się piłkarskie mistrzostwa świata w Brazylii, które przyzwyczajeni do śledzenia transmisji w jakości HD widzowie kanałów sportowych nc+, będą mogli zobaczyć w najlepszej jakości obrazu i dźwięku – mówi Arkadiusz Mierzwa, dyrektor komunikacji i PR nc+.

Wraz z wprowadzeniem nowych programów zmianie ulegnie układ programowy w dekoderach platformy. Polsat News HD dostępny będzie na pozycji 26, TVP ABC 103, TVP SPORT HD 114, a DISCO POLO MUSIC 150. Dodatkowo na pozycji numer 9 pojawi się CANAL+ HD - dostępny także na pozycji 30 - który zastąpi na niej kanał kuchnia+ HD – dostępny, tak jak dotychczas, na pozycjach 45 i 130.

Platforma nc+ po raz kolejny w tym roku rozszerza ofertę kanałów. W ostatnich miesiącach abonenci zyskali możliwość oglądania m.in. FOKUS TV, VOX Music TV, dwóch kanałów Discovery, czyli ID i Discovery Turbo Xtra w jakości HD. W marcu dodane zostały cztery nowe kanały Universal Networks International: 13 Ulica, E! Entertainment, Universal Channel HD i Sci Fi, a także edukacyjny kanał Da Vinci Learning i filmowy Stopklatka TV.