PGE Turów Zgorzelec w drodze po kolejną wygraną w Eurolidze

2014-11-12

Wyjątkowo ciekawie zapowiadają się zaplanowane na najbliższy tydzień w nc+ transmisje z koszykarskich parkietów. Bardzo ważne spotkanie w Turkish Airlines Eurolidze rozegra mistrz Polski PGE Turów Zgorzelec. Transmisja z wyjazdowego meczu z EA7 Emporio Armani Mediolan w czwartek od 20:40 w CANAL+ Sport. Fanów NBA czekają  w piątek, sobotę i niedzielę trzy transmisje meczów najlepszej ligi świata.

PGE Turów Zgorzelec jedzie na spotkanie z mistrzem Włoch z nadziejami na kolejne zwycięstwo w Turkish Airlines Eurolidze. Wygrana z Bayernem Monachium była pierwszą, jaką udało się odnieść w debiutanckim sezonie w koszykarskiej elicie. Czy podopieczni Miodraga Rajkovicia mogą liczyć na pierwsze wyjazdowe zwycięstwo? Rywal ma podobnie jak mistrzowie Polski bilans spotkań 1-3 i z pewnością jest w ich zasięgu. W starciu z Bayernem kluczowe były 2. i 3. kwarta oraz skuteczność Damiana Kuliga. Jeśli zgorzelczanie odpowiednio „wejdą” w mecz to mają również szanse na punkty w Mediolanie. To starcie może mieć kluczowe znaczenie w kolejnych tygodniach, kiedy toczyć się będzie walka o wyjście z grupy.

Fanów NBA czeka w najbliższych dniach spora dawka emocji z udziałem największych gwiazd ligi. Już w nocy z piątku na sobotę ekipa Los Angeles Lakers zmierzy się z broniącymi tytułu mistrzowskiego San Antonio Spurs.  Ekipa z Kalifornii fatalnie rozpoczęła rozgrywki i już pojawiły się opnie, że może to być kolejny „stracony” sezon. Gracze z Teksasu wprawdzie częściej wygrywają niż przegrywają, ale także na starcie nie brylują. Konfrontacja obu liczących na przełamanie drużyn od 04:00 w CANAL+ Sport.

Kolejna noc przyniesie rywalizację Cleveland Cavaliers z Atlanta Hawks (CANAL+ Family, 01:30). Emocji z pewnością nie zabraknie, ponieważ oba zespoły są na fali wznoszącej – wygrały po dwa ze swoich ostatnich spotkań. Fani drużyny z Ohio liczą na kolejny dobry mecz lidera, LeBrona Jamesa, który po przeciętnej – jak na jego możliwości - inauguracji, radzi sobie w Cleveland coraz lepiej.

W niedzielny wieczór, o korzystnej dla polskich widzów godz. 19:00 rozpocznie się w CANAL+ Sport relacja z meczu New York Knicks – Denver Nuggets. W Madison Square Garden nowy prezydent klubu, legendarny Phil Jackson, będzie liczył na poprawę gry swoich podopiecznych. Czy Knicks wygrają drugi mecz we własnej hali w tym sezonie?

Najbliższe transmisje koszykarskie w nc+:

czwartek, 13 listopada, 20:40 EA7 Emporio Armani Mediolan – PGE Turów Zgorzelec, CANAL+ Sport
komentują: Michał Łopaciński, Waldemar Kijanowski
piątek, 14 listopada, 04:00 Los Angeles Lakers – San Antonio Spurs, CANAL+ Sport
komentują: Wojciech Michałowicz, Hubert Radke
sobota, 15 listopada, 01:30 Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks, CANAL+ Sport