PGA Championship na platformie nc+

2014-08-04
Prawdziwa gratka czeka fanów golfa między 7 a 10 sierpnia. Od czwartku do niedzieli widzowie nc+ będą mogli śledzić na żywo na antenie CANAL+ Family zmagania najlepszych zawodników świata podczas PGA Championship. W sumie kibice zobaczą ponad 20 godzin transmisji z tego niezwykle prestiżowego turnieju.

golf

Transmisja 1. Rundy PGA Championship przeprowadzona zostanie w czwartek, 7 sierpnia od 19:00 w CANAL+ Family. Przez dwa kolejne dni o 20:05 rozpoczynać się będą relacje z rund nr 2 i 3, a w niedzielę o 19:00 widzowie nc+ zobaczą  rywalizację finałową, która przesądzi o tym, kto ostatecznie zwycięży w PGA Championship. Łącznie przez 4 dni kibice będą świadkami aż 22 godziny transmisji.

PGA Championship to ostatni z corocznego cyklu tzw. major championships, których rangę można porównać do tenisowych turniejów wielkoszlemowych. Śmietanka światowego golfa spotka się w legendarnym i malowniczo położonym Valhalla Golf Club w Louisville w stanie Kentucky.  Trzy dotychczasowe zawody major championships w bieżącym sezonie wygrali kolejno Bubba Watson (Masters), Martin Kaymer (U.S. Open) i Rory Mc Ilroy (The Open).

Rozgrywany od 1916 roku PGA Championship, choć nie jest ostatnim turniejem w roku, to tak naprawdę kończy wielkie zmagania najlepszych zawodników na świecie. Triumfator uzyskuje wielki prestiż oraz ogromne gratyfikacje finansowe. W tym roku pula nagród wynosi aż 10 milionów dolarów. W zeszłym roku zwycięzcą był Jason Dufner, a największymi legendami PGA Championship są Jack Nicklaus i Tiger Woods, którzy wygrywali turnieje odpowiednio 5 i 4 razy.

PGA Championship w nc+:

7 sierpnia, 19:00, CANAL+ Family - 1 runda