Pasjonujące Święta i Nowy Rok z koszykówką w nc+

2014-12-17

Okres świąteczno-noworoczny to dla widzów kanałów sportowych platformy nc+ gwarancja emocji koszykarskich na najwyższym światowym poziomie. Kibice zobaczą w najbliższych dniach kilkanaście transmisji z parkietów Euroligi oraz NBA, w tym kilka meczów z udziałem Marcina Gortata i Washington Wizards. Polak będzie również bohaterem specjalnych reportaży, których emisja w CANAL+ Sport zaplanowana została na 25 grudnia i 1 stycznia.

Pasjonujący maraton z koszykówką rozpocznie się już w czwartek, 18 grudnia, od ostatniego w tym sezonie meczu PGE Turów Zgorzelec w Eurolidze. Mistrzowie Polski w swoim pożegnalnym spotkaniu zmierzą się z mistrzem Włoch – ekipą EA7 Emporio Armani Mediolan. Relacja w CANAL+ Sport w czwartek od 20:20. Od 2 stycznia na antenach kanałów sportowych nc+ kibice będą mogli oglądać transmisje z meczów fazy Top 16 Euroligi.

Do świąt Bożego Narodzenia fani koszykówki zobaczą w CANAL+ Sport trzy starcia NBA. W nocy z piątku na sobotę (19/20 grudnia) od 02:00 San Antonio Spurs – Portland Trailblazers, w sobotni wieczór o 19:00 (20 grudnia) New York Knicks – Phoenix Suns, a w niedzielę o 21:30 kolejny mecz z udziałem zespołu Dereka Fishera, tym razem przeciwko Toronto Raptors.

Koszykarską ucztę CANAL+ Sport zaserwuje miłośnikom basketu w pierwszy dzień Świąt. Widzowie nc+ będą mogli obejrzeć aż trzy transmisje spotkań NBA. Już o 18:00 na parkiet w Madison Square Garden wyjdą zawodnicy New York Knicks i Washington Wizards. Zobaczyć Marcina Gortata w jednej z najsłynniejszych hal świata w tak ważnym dniu to wyjątkowe wydarzenie. Na 20:30 zaplanowana jest relacja z konfrontacji San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder. Świąteczny wieczór z NBA zamknie rywalizacja Miami Heat – Cleveland Cavaliers, będzie ona wyjątkowa ze względu na LeBrona Jamesa, który w stym sezonie po kilku latach występów w zespole z Florydy wrócił do drużyny z Ohio.

25 grudnia, oprócz transmisji pasjonująco zapowiadających się meczów, CANAL+ Sport wyemituje dwa wyjątkowe reportaże o Marcinie Gortacie: „MG13 – made in America” oraz „Marcin Gortat – witam w klubie”. Efekty wizyty dziennikarza nc+ Żelisława Żyżyńskiego w stolicy USA będzie można zobaczyć także 1 stycznia, kiedy pokazana zostanie w CANAL+ Sport obszerna rozmowa z jedynym Polakiem w najlepszej koszykarskiej lidze świata.

Gortat i jego drużyna będą bohaterami zaplanowanych na przełomie roku transmisji kolejnych spotkań NBA. Od 29 grudnia do 3 stycznia „Czarodzieje” aż trzykrotnie będą gościć w CANAL+ Sport.

Plan najbliższych transmisji koszykarskich na antenach kanałów nc+:

czwartek, 18 grudnia, 20:20 PGE Turów Zgorzelec – EA7 Emporio Armani Mediolan, CANAL+ Sport

piątek, 19 grudnia, 02:00 San Antonio Spurs – Portland Trail Blazers, CANAL+ Sport

sobota, 20 grudnia, 19:00 New York Knicks – Phoenix Suns, CANAL+ Sport

niedziela, 21 grudnia, 21:30Toronto Raptors – New York Knicks, CANAL+ Sport

czwartek, 25 grudnia, 18:00 New York Knicks – Washington Wizards, CANAL+ Sport

czwartek, 25 grudnia, 20:30 San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder, CANAL+ Sport

czwartek, 25 grudnia, 23:00 Miami Heat – Cleveland Cavaliers, CANAL+ Sport

piątek, 26 grudnia, 19:00 Boston Celtics – Brooklyn Nets, CANAL+ Family

sobota, 27 grudnia, 21:30 los Angeles Clippers – Toronto Raptors, CANAL+ Sport

niedziela, 28 grudnia, 22:30 Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons, CANAL+ Sport

poniedziałek, 29 grudnia, 02:00 Houston Rockets – Washington Wizards, CANAL+ Sport