Mocna końcówka marca z ligami zagranicznymi w nc+

2014-03-27
Ostatni weekend marca widzowie kanałów platformy nc+ spędzą w towarzystwie największych gwiazd światowego futbolu. Czy Manchester City po wygraniu derbów z United rozprawi się ze znajdującym się w kryzysie Arsenalem? Jak potoczy się wyścig o mistrzostwo Hiszpanii pomiędzy Atletico, Realem i Barceloną? Lyon czy Saint Etienne, kto wygra lokalne derby we Francji? Czy Napoli będzie pierwszym zespołem od października, który pokona Juventus? A może w meczu Sampdorii z Fiorentiną ważną rolę odegrają Polacy? Odpowiedzi na te i inne pytania tylko w nc+!

Miłośnicy ligi angielskiej zobaczą od piątku do poniedziałku aż sześć meczów. W sobotę Manchester United zagra z Aston Villą (CANAL+ Family, 13:40) i postara się wlać w serca swoich kibiców odrobinę otuchy przed starciem w Lidze Mistrzów z Bayernem Monachium.  Od 15:55 na antenie tego samego kanału jeden z najpoważniejszych kandydatów do mistrzostwa Anglii - Chelsea - rozegra wyjazdowy mecz z walczącym o utrzymanie Crystal Palace. Londyńczycy również przystąpią do ligowego starcia na kilka dni przed rywalizacją w Champions League, gdzie ich rywalem będzie Paris Saint-Germain (mecz tej drużyny z Nice w CANAL+ Family i nSport w piątek o 20:25). Hitem soboty będzie zaplanowana na 18:25 w CANAL+ Sport konfrontacja Arsenalu z Manchesterem City. „Kanonierzy” wpadli w dołek, a „Citizens” po wygranej w derbach z Manchesterem United chcą potwierdzić, że to oni są najpoważniejszym kandydatem do wygrania tegorocznych rozgrywek.

- Po sobotniej porażce 0:6 z Chelsea menedżer Arsenalu, Arsene Wenger powiedział, że fakt, iż uczestniczyłeś w wypadku samochodowym wcale nie musi oznaczać, że jesteś złym kierowcą. Trzy dni później jednak jego „Kanonierzy”, w zremisowanym meczu ze Swansea, znów wpadli w poślizg. A te dwie „kraksy” sprawiły, że dziś bardziej niż o uciekające im mistrzostwo Anglii, powinni się londyńczycy martwić o to, by nie wypaść z czołowej czwórki Premier League. Zwłaszcza, że w sobotę podejmują rozpędzony Manchester City, który w trzech poprzednich ligowych meczach strzelił aż dziesięć goli, a bramki nie stracił w ekstraklasie w pięciu spotkaniach z rzędu – mówi dziennikarz nc+ Rafał Nahorny, który sobotni hit będzie komentował z Andrzejem Twarowskim.

Najważniejszym wydarzeniem niedzieli z ligą angielską będzie konfrontacja Liverpoolu z Tottenhamem (CANAL+ Family, 16:55). „The Reds” pozostają w grze o pierwsze miejsce, a „Koguty” robią wszystko, by znaleźć się na miejscu zapewniającym grę w eliminacjach kolejnej edycji Ligi Mistrzów.

W 31. kolejce Primera Division trzej kandydaci do mistrzostwa Hiszpanii zagrają w sobotę. Na początek, od 15:55 w CANAL+ Family2 transmisja z derbów Katalonii. Espanyol zagra z FC Barceloną, która po wygranej w El Clasico z Realem Madryt nabrała wiatru w żagle. Od 19:55 kibice będą się mogli przekonać jak prowadzące w tabeli Atletico zaprezentuje się w starciu z Athletic Bilbao. Na zakończenie soboty z piłką z Półwyspu Iberyjskiego wizyta na Santiago Bernabeu. Od 21:55 w CANAL+ Family2 transmisja z meczu Real Madryt – Rayo Vallecano. Po trudnym meczu w Sevilli drużyna Carlo Ancelottiego chcąc myśleć o tytule znów musi wygrać.

Hitem weekendu na włoskich boiskach będzie niedzielne spotkanie Napoli z Juventusem. Na Stadio San Paolo gospodarze  zajmujący obecnie trzecie miejsce w tabeli, postarają się pokonać „Starą Damę”, która przegrała w obecnych rozgrywkach zaledwie jeden mecz i jest już niemal pewna tytułu mistrzowskiego. Transmisja w nSport od 20:40. Kilka godzin wcześniej (CANAL+ Family2/nSport, 14:55) polscy kibice z nadzieją będą śledzili konfrontację Sampdorii Genua z Fiorentiną. W kadrach obu drużyn znajdują się Polacy (Paweł Wszołek i Bartosz Salamon u gospodarzy i Rafał Wolski u gości). Czy któryś z nich odegra kluczową rolę w tym meczu?

Na francuskie wydarzenie nr 1 wyrasta zaplanowane na niedzielne derbowe starcie Olympique Lyon – Saint-Etienne. Zespoły z regionu Rodan-Alpy są na 4 i 5 miejscu w tabeli, co pozwala im bardzo realnie myśleć o zakwalifikowaniu się do kolejnej edycji Ligi Mistrzów.

Plan najbliższych transmisji meczów lig zagranicznych w nc+:

piątek, 28 marca:
17:00 Premier League World - magazyn, CANAL+ Sport