Michał Jarocki nowym dyrektorem ds. sportu platformy nc+

2014-06-23
Michał Jarocki obejmie od 1 lipca stanowisko dyrektora ds. sportu platformy nc+. Będzie on odpowiedzialny za strategię kanałów sportowych nc+ (CANAL+ Sport i nSport), pozyskiwanie praw telewizyjnych oraz zarządzanie pracą redakcji sportowej.

Nowy dyrektor ds. sportu platformy nc+ rozpocznie pracę 1 lipca, przed startem nowego sezonu. Zastąpi Tomasza Smokowskiego, który dzięki tej zmianie skoncentruje się na pracy dziennikarskiej i komentowaniu najważniejszych wydarzeń dostępnych w kanałach sportowych nc+.

- Bardzo się cieszę, że nasz zespół wzmacnia menedżer z tak dużym i bogatym doświadczeniem. Michał  skoncentruje się na rozwoju biznesu i zarządzaniu prawami telewizyjnymi będącymi w portfolio nc+, a jego głównym celem będzie wzmocnienie ekskluzywności i różnorodności naszej oferty sportowej.  Zmianę  tę planowaliśmy w porozumieniu z Tomaszem Smokowskim od pewnego czasu. Tomek będzie mógł ponownie w pełni oddać się pracy dziennikarza sportowego, którą kocha -  mówi Manuel Rougeron, wiceprezes ds. programowych platformy nc+.

Michał Jarocki jest absolwentem Wydziału Zarządzania i Marketingu Uniwersytetu Warszawskiego. Ma również dyplom Szkoły Głównej Handlowej na kierunku Prawo i Finanse Europejskie. W trakcie kariery zawodowej pracował m.in. w dziale marketingu LOT S.A. Następnie przez blisko 11 lat w Telewizji Polskiej SA, gdzie odpowiadał m.in. za zarządzanie prawami sportowymi. Ostatnio pełnił funkcję Dyrektora Sprzedaży na Europę Wschodnią w agencji MP&Silva specjalizującej się w dystrybucji telewizyjnych praw sportowych.

- Używając terminologii sportowej, mogę powiedzieć, że przychodzę do zespołu mistrza Polski na rynku telewizyjnym. Ta praca będzie dla mnie zaszczytem i ogromnym wyzwaniem. Moim głównym celem będzie jak największa satysfakcja widzów kanałów sportowych nc+. Mając do dyspozycji świetny zespół, wiem, że realizacja tego celu będzie łatwiejsza do osiągnięcia – zapowiada nowy dyrektor ds. sportu platformy nc+.