Marcin Gortat czaruje widzów nc+

2014-05-14

Wspaniałe emocje przeżywają dzięki Marcinowi Gortatowi widzowie kanałów platformy nc+. Jego Washington Wizards są rewelacją NBA Playoffs. Już w nocy z czwartku na piątek w CANAL+ Sport kolejna transmisja ze starcia zespołu Polaka z Indiana Pacers. Początek o godz. 2:00.

Na czwartkową noc zaplanowany jest mecz numer 6 w rywalizacji Washington Wizards z Indiana Pacers. Po wtorkowej wygranej „Czarodziejów” 102-79 i wspaniałym meczu Marcina Gortata (bilans 31 punktów oraz 16 zbiórek), stan spotkań to 3-2 dla drużyny z Indianapolis. Gra toczy się do czterech wygranych, a lepszy zespół w tej parze zagra w finale Konferencji Wschodniej ze zwycięzcą konfrontacji Miami Heat – Oklahoma City Thunder. Transmisja najbliższego spotkania Wizards – Pacers w nocy z czwartku na piątek o 2:00 w CANAL+ Sport.

Po wyeliminowaniu Chicago Bulls ekipa Washington Wizards nie była faworytem rywalizacji z Pacers. Tymczasem fantastyczna postawa Marcina Gortata i jego kolegów powoduje, że drużyna ze stolicy wciąż pozostaje w grze o finał najlepszej koszykarskiej ligi świata. Jeśli po czwartkowym meczu będzie remis, to decydujące, siódme spotkanie będzie transmitowane w CANAL+ Family. Wstępnie konfrontacja ta jest zaplanowana na niedzielny wieczór.

Na rywalizację Washington Wizards – Indiana Pacers zaprasza dziennikarz nc+ Wojciech Michałowicz:

- Washington Wizards pozostają jedną z rewelacji NBA Playoffs 2014, bo zgodnie ze swą nazwą czarują na parkietach, będąc zespołem o ogromnym potencjale coraz bardziej realizujących się talentów. Ich styl gry, do którego idealnie dopasował się bijący kolejne, nie tylko punktowe, rekordy Marcin Gortat, jest do tego stopnia porywający, że warto dla każdego z ich widowiskowych występów zarywać kolejne noce.

Najbliższe transmisje NBA w kanałach platformy nc+:

15/16 maja, 02:00 Washington Wizards – Indiana Pacers (mecz nr 6), CANAL+ Sport

18 maja, 21:30 Indiana Pacers – Washington Wizards (mecz nr 7, jeśli będzie konieczny) – godzina może ulec zmianie, CANAL+ Family