Losowania Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej w nSport

2014-03-19

W najbliższy piątek, 21 marca odbędzie się losowanie par ćwierćfinałowych najbardziej prestiżowych rozgrywek klubowych świata. Wyłonione zostaną pary ¼ finału Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej. Dokładnie o 12:00 w Nyonie rozpocznie się losowanie ćwierćfinalistów Champions League, a godzinę później Europa League. Oba wydarzenia relacjonowane będą na żywo na antenie nSport. Komentatorem będzie dziennikarz nc+ Krzysztof Bandych.

Losowanie ma charakter otwarty, a więc nie został wprowadzony podział na koszyki oraz żaden zespół nie będzie rozstawiony. Oznacza to, że największe potęgi europejskiej piłki już teraz mogą stanąć naprzeciw siebie. W losowaniu Ligi Mistrzów wezmą udział: Bayern Monachium, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Atletico Madryt, Real Madryt, Chelsea, Manchester United i Borussia Dortmund. Pierwsze spotkania rozegrane zostaną 1 i 2 kwietnia, rewanże tydzień później. Wszystkie na żywo prezentowane będą wyłącznie na antenie kanałów nc+.

Pary ćwierćfinałowe Ligi Europejskiej zostaną rozlosowane spośród następujących drużyn: AZ Alkmaar, Juventus Turyn, FC Valencia, FC Porto, Olympique Lyon, FC Sevilla, Benfica Lizbona i FC Basel. Pierwsze mecze odbędą się 3 kwietnia, a rewanże 7 dni później. Relacje z meczów będzie można zobaczyć wyłącznie na kanałach platformy nc+.