Ligi zagraniczne w nc+: ważne mecze w Anglii i Hiszpanii

2014-04-25
Kiedy mówi się o decydujących chwilach każdego sezonu piłkarskiego, ma się na myśli takie weekendy jak ten najbliższy. W nadchodzących dniach w kanałach platformy nc+ transmitowane będą mecze o kluczowym wpływie na losy mistrzostwa kraju w Anglii i Hiszpanii. Liverpool zmierzy się z Chelsea w starciu lidera z wiceliderem Premier League, a prowadzące w tabeli La Liga Atletico zagra niezwykle istotne wyjazdowe spotkanie z Valencią.

ligi zagraniczne 25.04

Ostatni weekend kwietnia może mieć decydujące znaczenie dla losów tytułów mistrzowskich w dwóch najlepszych ligach świata – angielskiej Premier League i hiszpańskiej La Liga.

Najbliższa Grana Niedziela (27 kwietnia) zapowiada się wyjątkowo pasjonująco. Od 14:30 gospodarzem studia w CANAL+ Sport będzie Tomasz Smokowski, który wraz z Krzysztofem Przytułą zaprosi widzów na dwa szlagierowe mecze. Dokładnie o 15:00 rozpocznie się transmisja z Anfield, gdzie prowadzący w tabeli Liverpool zmierzy się z zajmującą drugie miejsce Chelsea. „The Reds” są już o mały krok od zapewnienia sobie pierwszego od 24 lat mistrzostwa Anglii. W przypadku wygranej pozbawią szans na tytuł zespół Jose Mourinho i na dwie kolejki przed końcem tylko teoretycznie będzie mógł ich jeszcze przegonić Manchester City. Gdyby jednak wygrali goście z Londynu to walka o tytuł toczyć się będzie do samego końca sezonu! Mecz komentować będą Andrzej Twarowski i Rafał Nahorny.

Tuż po zakończeniu starcia w Merseyside, o 16:55 na antenie CANAL+ Family2 rozpocznie się transmisja z hiszpańskiego szlagieru. Ekipa Valencii na Estadio Mestalla podejmować będzie lidera La Liga – Atletico Madryt. Zdaniem większości ekspertów to ostatnia poważna przeszkoda na drodze zespołu Diego Simeone do mistrzostwa Hiszpanii. Pierwszego od 23 lat. W ostatniej kolejce Atletico zagra jeszcze z Barceloną, ale jeśli do tego czasu nie potknie się ani razu, to nawet potencjalna porażka na Camp Nou nie przeszkodzi w sięgnięciu po tytuł. Sprawozdawcami starcia w Walencji będą Rafał Wolski i Leszek Orłowski.

Bardzo ciekawie będzie również we Włoszech i Francji. Już w piątek mająca zapewniony tytuł wicemistrzowski Roma zmierzy się z Milanem, który dąży do tego by rzutem na taśmę zakwalifikować do europejskich pucharów. Transmisja w CANAL+ Family od 20:40. Bezpośredni konkurent i zarazem lokalny rywal – Inter – zagra w sobotni wieczór z trzecim w tabeli Napoli (nSport, 20:40). Na francuskie wydarzenie weekendu wyrasta konfrontacja Lille z Bordeaux. Oba zespoły są w czołówce i chcą zapewnić sobie awans do kolejnej edycji Ligi Mistrzów w przypadku gospodarzy i Ligi Europejskiej w sytuacji gości. Relacja w niedzielę, od 20:55 w CANAL+ Family.

Dodatkową atrakcją najbliższych dni będzie sobotnia transmisja z Old Trafford. W meczu z Norwich swój debiut w roli (tymczasowego?) szkoleniowca Manchesteru United zaliczy Ryan Giggs. Początek relacji w CANAL+ Family2 o 18:25.

Na hit Liverpool FC - Chelsea zaprasza dziennikarz nc+ Rafał Nahorny:

Bez kontuzjowanych Petra Cecha i Johna Terry’ego przyjedzie na Anfield stołeczna Chelsea. Ale za to zjawią się w Liverpoolu podopieczni menedżera Jose Mourinho w bojowych nastrojach, bo przecież w środę w Madrycie przybliżyli się do finału Ligi Mistrzów. W niedzielę jednak większość fachowców stawia na zwycięstwo gospodarzy, którzy będą wypoczęci i mają w składzie Luisa Suareza oraz Stevena Gerrarda. Ale Chelsea uwielbia mecze, w których nie jest faworytem, więc „The Reds” wcale nie muszą wygrać!

Plan najbliższych transmisji meczów lig zagranicznych w nc+:

piątek, 25 kwietnia:
20:25 FC Nantes - Olympique Marsylia, CANAL+ Family2 / nSport