Ligi zagraniczne w nc+: elektryzujące starcie w Premier League

2014-01-30
Spotkanie Manchesteru City z Chelsea będzie największym szlagierem przełomu stycznia i lutego na antenach kanałów nc+. To zdaniem wielu fachowców starcie najpoważniejszych kandydatów do mistrzostwa Anglii. Abonenci platformy będą także w najbliższych dniach świadkami kilkunastu innych meczów lig zagranicznych, w tym zapowiadających się niezwykle emocjonująco hitów we Włoszech i Hiszpanii: Juventus – Inter, Real Madryt – Athletic i Barcelona – Valencia oraz półfinałów Pucharu Ligi Francuskiej, w których Nantes zagra z PSG i Lyon z Troyes.

manchester-city-chelsea_29.01

Walka o mistrzostwo Anglii jest w obecnych rozgrywkach niezwykle pasjonująca i zacięta. W poniedziałek, 3 lutego widzowie CANAL+ Sport będą świadkami konfrontacji aktualnego lidera z trzecią drużyną w tabeli – Manchester City na Etihad Stadium podejmie Chelsea. Spotkanie poprzedzi specjalne studio prowadzone przez Krzysztofa Marciniaka, które rozpocznie się już o godz. 20:30. Od 20:55 głos przejmą Andrzej Twarowski i Rafał Nahorny, komentatorzy tego spotkania. Najciekawsze oraz kontrowersyjne sytuacje omówione zostaną w trakcie studia w przerwie meczu oraz po jego zakończeniu.

- Jeszcze w środę wieczorem wydawało się, że na Etihad Stadium zmierzą się lider z wiceliderem. Chelsea jednak nie potrafiła strzelić gola prezentującemu - jak to określił z przekąsem Jose Mourinho - XIX-wieczny futbol West Hamowi i do meczu z Manchesterem City londyńczycy przystąpią zajmując w tabeli „tylko” trzecie miejsce. W poniedziałek goście mogą być za to pewni, że podopieczni Manuela Pellegriniego zagrają na miarę XXI wieku, najnowocześniej jak potrafią, zwłaszcza w ataku. Manchester City u siebie wygrał w Premier League wszystkie 11 meczów, w których strzelał rywalom przeciętnie po cztery gole! Ale nie chce mi się wierzyć, by Petr Cech aż tak często wyciągał piłkę z siatki – przewiduje dziennikarz nc+, Rafał Nahorny.

Miłośnicy Premier League zobaczą w nadchodzących dniach w sumie aż pięć transmisji, w tym relację ze starcia Stoke City – Manchester United, w którym po raz drugi w koszulce „Czerwonych Diabłów” zaprezentuje się Juan Mata (CANAL+ Family2, sobota, 1 lutego, 15:55).

Na boiskach Półwyspu Iberyjskiego pierwszoplanowym wydarzeniem będzie starcie walczącego o pozycję lidera Realu Madryt ze znajdującym się na 4. miejscu w tabeli Athletic Bilbao. Na San Mames zapowiadają się wielkie emocje, bo „Królewskim” o punkty w Kraju Basków może być bardzo ciężko. Niełatwe zadanie czeka też prowadzącą w tabeli La Liga FC Barcelonę. Na drużynę Gerardo Martino czeka Valencia, która stara się wydostać ze środkowych rejonów tabeli (CANAL+ Sport, sobota, 1 lutego, 15:55). Z innym baskijskim zespołem rywalizować będzie drugi z klubów z Madrytu – Atletico. Podopieczni Diego Simeone podejmą na Vicente Calderon Real Sociedad (CANAL+ Sport, 2 lutego, 18:55).

Fanów Serie A elektryzować będzie przede wszystkim rywalizacja znajdującego się w wybornej dyspozycji Juventusu Turyn z Interem Mediolan. Gospodarze coraz bardziej umacniają się na pozycji lidera, goście są na czele grupy pościgowej za czołówką, która awansuje do kolejnej edycji Ligi Mistrzów. Transmisja w CANAL+ Family i nSport w niedzielę, 2 lutego od g. 20:40.

Bogaty w emocje tydzień czeka fanów futbolu francuskiego. Tym razem oczy kibiców w Polsce zwrócone będą głównie nie na areny, gdzie rywalizować będą faworyci rozgrywek - Paris Saint Germain u siebie z Bordeaux i Monaco na wyjeździe z Lorient, a na Marsylię, gdzie zagra drużyna Toulouse. Swoją szansę na debiut w tym klubie w meczu z Olympique będzie bowiem miał kapitan reprezentacji Polski U21 Dominik Furman (CANAL+ Family, 2 lutego, 20:55).

Na wtorek i środę zaplanowane są mecze półfinałowe Pucharu Ligi Francuskiej. W wtorek od godz. 20:55 w CANAL+ Sport prezentowane będzie starcie Nantes z Paris Saint-Germain, dzień później o tej samej porze w drugim z półfinałów ekipa Olympique Lyon zagra z drugoligowym Troyes.

Plan najbliższych transmisji meczów lig zagranicznych w nc+:

piątek, 31 stycznia:

komentują: Marcin Rosłoń, Rafał Nahorny
18:55 Atletico Madryt - Real Sociedad, CANAL+ Sport
komentują: Żelisław Żyżyński, Leszek Orłowski
20:40 Juventus Turyn - Inter Mediolan, CANAL+ Family / nSport komentują: Adam Marchliński, Tomasz Lipiński
20:55 Athletic Bilbao - Real Madryt, CANAL+ Sport komentują: Rafał Wolski, Krzysztof Przytuła
20:55 Olympique Marsylia – Toulouse FC, CANAL+ Family
komentują: Rafał Dębiński, Stefan Białas
23:00 Sport+, CANAL+ Sport
lektor: Grzegorz Kalinowski

poniedziałek, 3 lutego:
16:00 Ligue1 - magazyn, CANAL+ Sport
lektor: Rafał Dębiński
17:00 La Liga - magazyn, CANAL+ Sport
lektor: Piotr Laboga
20:30 Studio przedmeczowe, CANAL+ Sport
gospodarz: Krzysztof Marciniak
20:40 FC Genoa - Sampdoria Genua, CANAL+ Family / nSport
komentują: Krzysztof Bandych, Filip Surma
20:55 Manchester City - Chelsea, CANAL+ Sport
komentują: Rafał Nahorny, Andrzej Twarowski
23:00 Studio pomeczowe, CANAL+ Sport
gospodarz: Krzysztof Marciniak

wtorek, 4 lutego:

18:00 Premier League - zapowiedź kolejki, CANAL+ Sport
20:55 Puchar Ligi Francuskiej: ½ finału: FC Nantes – Paris Saint-Germain, CANAL+ Sport
komentują: Rafał Dębiński, Stefan Białas

środa, 5 lutego:
18:00 Serie A - magazyn, CANAL+ Sport
20:55 Puchar Ligi Francuskiej: ½ finału: Olympique Lyon - Troyes, CANAL+ Sport
komentują: Tomasz Smokowski, Stefan Białas

ITI Neovision S.A., al. gen. W. Sikorskiego 9, 02-758 Warszawa, NIP 521-00-82-774, REGON: 010175861, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców, przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy KRS pod nr KRS: 0000469644, kapitał zakładowy: 441.176.000 zł, w całości wpłacony, Nr GIOŚ E0012413WBW.