Liga Mistrzów w nc+: wszystko jasne? To się zobaczy!

2014-03-10

We wtorek i środę kibiców futbolu czekają kolejne wspaniałe wieczory z najbardziej prestiżowymi klubowymi rozgrywkami na świecie. Na antenach kanałów platformy nc+ transmitowane będą rewanżowe mecze 1/8 finału Ligi Mistrzów. Czy Bayern Monachium, Atletico Madryt, FC Barcelona i Paris Saint-Germain obronią zaliczki wypracowane w pierwszych wyjazdowych spotkaniach? A może ich rywale pokuszą się o niespodzianki?

2014-03-11-liga-mistrzow-1-8-finalu-rewanze

Wieczory z Ligą Mistrzów rozpoczynać się będą w CANAL+ Sport i nSport już o godzinie 20:00. Widzowie podczas specjalnego studia będą mogli obejrzeć zapowiedzi meczów, konferencje trenerów i poznać ciekawostki związane z każdym ze spotkań. Niedługo po ostatnim gwizdku, kibice będą mogli zobaczyć podsumowania meczów danego dnia, skróty, bramki i szczegółowe analizy. Gospodarzami wtorkowego wieczoru będą Rafał Dębiński i Krzysztof Marciniak, a w środę ich miejsce w studio zajmą Tomasz Smokowski i Andrzej Twarowski.

Pierwsze mecze drużyn, które spotkają się we wtorek i środę odbyły się 18 i 19 lutego. We wszystkich czterech starciach górą byli wówczas goście. Bayern pokonał w Londynie Arsenal 2:0. Przed rewanżem w Monachium zespół Pepa Guardioli jest w bardzo dobrej sytuacji, ale „Kanonierzy” pokazali w poprzedniej edycji rozgrywek, że są w stanie – jako jedni z niewielu – pokonać Bawarczyków na ich terenie. Transmisja meczu we wtorek o 20:40 w CANAL+ Sport, a z Allianz Areny komentować go będą Przemysław Pełka i Leszek Orłowski.

Równolegle w nSport prezentowane będzie rewanżowe spotkanie Atletico Madryt z AC Milan. Ekipa ze stolicy Hiszpanii w pierwszym spotkaniu wygrała w Mediolanie 1:0. Zespół Clarence’a Seedorfa, któremu nie idzie w Serie A najlepiej, zapowiada jednak, że w rewanżu zrobi wszystko bo odwrócić losy rywalizacji. Sprawozdawcami z tego spotkania będą Bartosz Gleń i Tomasz Lipiński.

W środę platforma nc+ zaprosi miłośników futbolu na Camp Nou i Parc des Princes. W spotkaniu relacjonowanym od 20:40 na antenie CANAL+ Sport FC Barcelona zmierzy się z Manchesterem City. Katalończycy przed starciem z angielskim zespołem są w takiej samej sytuacji jak Bayern. Wygrali trzy tygodnie temu 2:0 i tej zaliczki będą bronili przed własną publicznością. Mecz na żywo z Camp Nou komentować będą Piotr Laboga i Przemysław Rudzki.

W tym samym czasie w kanale nSport widzowie zobaczą konfrontację Paris Saint-Germain z Bayerem Leverkusen. Mistrzowie Francji w pierwszym spotkaniu rozgromili trzeci aktualnie zespół Bundesligi aż 4:0. O awansie niemieckiego zespołu mógłby przesądzić tylko sportowy cud, ale czy ma on szansę wydarzyć się w Paryżu? Ten mecz wspólnie z kibicami obserwować będą Krzysztof Marciniak i Krzysztof Przytuła.

Rozgrywkom Ligi Mistrzów towarzyszą internetowe akcje dla kibiców. Na fanpage`u CANAL+ Sport widzowie platformy nc+ mogą nominować zawodników do Jedenastki Gwiazd, a na stronie canalplus.pl/wyznawcy wybierać piłkarza tygodnia Ligi Mistrzów. W poprzedniej serii – spośród zawodników rywalizujących 18/19 lutego - na to zaszczytne miano zasłużył Zlatan Ibrahimović. Czy Szwed i tym razem zaimponuje strzelecką formą i będzie najjaśniejszą z gwiazd Champions League?

Na najbliższe mecze Ligi Mistrzów w nc+ zaprasza Krzysztof Marciniak:

Ile razy wydawało się, że zwycięzca jest już znany? Ile razy żyliśmy w przekonaniu, że tym razem nic nas nie zaskoczy? Ile razy wygłaszaliśmy sądy, które później okazywały się błędne? Futbol jest nieprzewidywalny i za to go kochamy, ale w meczach rewanżowych 1/8 finału Ligi Mistrzów nasza miłość zostanie wystawiona na kolejną próbę.

Bayern, Atletico, PSG, Barcelona - tak powinien wyglądać zestaw drużyn, które w tym tygodniu zaklepią sobie miejsce w ćwierćfinale. Każdy znajdzie wiele argumentów za poparciem tej tezy. Ten najważniejszy to korzystny wynik pierwszego spotkania. A gdyby jednak los chciał nam spłatać figla? Arsenal już raz udowodnił, że w Monachium wygrać potrafi, Atletico straciło niedawno 3 gole z Osasuną, a Milan to jednak wyższa półka. Barcelona przegrała ostatnio z Valladolid i przeżywa trudny okres. Armada Pellegriniego może to wykorzystać. Przecież wystarczy jeden błąd, szybko stracony gol, jakaś pomyłka sędziego. Wiemy, że to możliwe. Warto się przekonać czy futbol nadal potrafi nas zaskakiwać. I tylko w przypadku meczu PSG z Bayerem Leverkusen jakoś nie mogę uwierzyć w niespodziankę. W Parku Książąt spodziewam się za to magii. Czarodziej Zlatan uwielbia zaskakiwać.

Plan najbliższych transmisji Ligi Mistrzów na antenach kanałów platformy nc+:

wtorek, 11 marca
20:00 Studio Ligi Mistrzów, CANAL+ Sport / nSport
gospodarze: Krzysztof Marciniak, Rafał Dębiński, goście: Dariusz Tuzimek, Krzysztof Przytuła
20:40 Bayern Monachium - Arsenal, CANAL+ Sport
komentuje: Przemysław Pełka, Leszek Orłowski
20:40 Atletico Madryt - AC Milan, nSport
komentuje: Bartosz Gleń, Tomasz Lipiński
20:40 Multiliga Mistrzów, CANAL+ Family
komentują: Wojciech Zawioła, Tomasz Dryła, Gabriel Waliszko
22:45 Studio Ligi Mistrzów - skróty, CANAL+ Sport / nSport

środa, 12 marca