Liga Angielska w nc+: mistrz kontra wicemistrz

2014-08-21
Już w drugiej kolejce nowego sezonu Premier League widzów nc+ czeka transmisja wielkiego szlagieru! W najbliższy poniedziałek, 25 sierpnia naprzeciw siebie staną Manchester City i Liverpool, aktualny mistrz i wicemistrz Anglii. Transmisja w CANAL+ Sport od 20:55. Oprócz tego zapowiadającego się wyjątkowo emocjonująco spotkania w kanałach platformy nc+ pokazane zostaną w weekend cztery inne mecze ligi angielskiej oraz magazyny poświęcone rozgrywkom Premier League.

Manchester-City-Liverpool

Sezon w Anglii rozpoczyna się od mocnego uderzenia. Zeszłotygodniowa inauguracja rozgrywek przyniosła mnóstwo emocji i kilka niespodzianek, a już w 2. serii spotkań kibiców czeka wielki hit. Na Etihad Stadium Manchester City zmierzy się z Liverpoolem. Spotkanie broniącego trofeum mistrzowskiego zespołu trenera Manuela Pellegriniego z podrażnioną nieudaną końcówką sezonu 2013/2014 ekipą Brendana Rodgersa zapowiada się pasjonująco.

„The Reds” zajęli wprawdzie 2. miejsce na koniec poprzednich rozgrywek, ale w klubie z Anfield myślą wyłącznie o rewanżu i zdobyciu 19. tytułu. Kibice czekają na niego już 25 lat. „The Citizens” w ostatnich trzech sezonach cieszyli się z mistrzostwa dwukrotnie i zrobią wszystko, by zostać trzecim (po Manchesterze United i Chelsea) zespołem w historii Premier League, który sięgnął po trofeum dwa lata z rzędu. Oba kluby mają szansę zrobić pierwszy krok na drodze do osiągnięcia ambitnych celów już w poniedziałek. Początek transmisji w CANAL+ Sport o 20:55. Komentatorami meczu będą Andrzej Twarowski i Rafał Nahorny.

- Trzy tygodnie temu w Nowym Jorku oba zespoły zagrały ze sobą towarzysko. Padł remis 2:2, ale w konkursie rzutów karnych Jesus Navas, Aleksandar Kolarov, a nawet Yaya Toure, nie potrafili pokonać Simona Mignoleta i ze zwycięstwa cieszyli się „The Reds”. Wniosków z wyniku tej batalii wyciągać jednak nie radzę. Tak samo jak z tego, że latem na transferowym rynku menedżer Brendan Rodgers kupował na potęgę, a Manuel Pellegrini w szał zakupów nie wpadł. W poniedziałkowym meczu mistrza Anglii z wicemistrzem pewne jest bowiem tylko jedno – wysoki poziom i wielkie emocje. Wynik… trzeba zgadywać – uważa Rafał Nahorny, dziennikarz nc+.

Zanim jednak kibice zobaczą zamykający 2. kolejkę Premier League szlagier z Manchesteru, na antenach kanałów platformy nc+ prezentowane będą w weekend inne ciekawie zapowiadające się mecze. W sobotę o 13:40 w CANAL+ Sport transmisja z konfrontacji Aston Villi z Newcastle. Zaraz potem – CANAL+ Sport, 15:55 - relacja ze Stamford Bridge, gdzie uznawana za kandydata nr 1 do mistrzostwa Chelsea podejmie beniaminka z Leicester. Czy w składzie gości swój pierwszy mecz w Premier League rozegra Marcin Wasilewski? Sobotnie mecze zakończy starcie Evertonu z Arsenalem, które kibice zobaczą w CANAL+ Family o 18:25.

Na niedzielę zaplanowana jest transmisja ze spotkania Sunderland – Manchester United. Zespół Louisa van Gaala zanotował tydzień temu falstart przegrywając na Old Trafford ze Swansea. Czy „Czerwonym Diabłom” uda się wygrać na Stadium of Light z ekipą Gusa Poyeta i poprawić humory fanów? Widzowie nc+ będą mogli się o tym przekonać podczas transmisji w CANAL+ Family, która rozpocznie się o 16:55.

2. kolejka Premier League w kanałach platformy nc+:

piątek, 22 sierpnia:
17:00 Premier League World - magazyn CANAL+ Sport

sobota, 23 sierpnia:
12:00 Premier League: zapowiedź kolejki – magazyn, nSport / 13:00 – CANAL+ Sport
13:30 – 22:40 Gorączka Piłkarskiej Soboty, CANAL+ Sport

prowadzący: Piotr Karpiński