Legia Warszawa rozpoczyna walke w Lidze Europy

2014-09-16

W najbliższy czwartek, 18 września widzów kanałów sportowych platformy nc+ czeka pierwszy w sezonie 2014/2015 wieczór z piłkarską Ligą Europy. Startuje faza grupowa tych rozgrywek z udziałem mistrza Polski - Legii Warszawa. Pierwszym rywalem zespołu Henninga Berga będzie Lokeren. Start przedmeczowego studia z Pepsi Areny o 20:30 w CANAL+ Sport.

legia-liga-europa

Rozpoczynają się wielkie emocje związane z kolejną edycją Ligi Europy. Dla Legii Warszawa cel jest jasny: wyjście z grupy. Dla kibiców najważniejsze jest to, że znów będą mogli ekscytować się rywalizacją polskiego klubu w europejskich pucharach. Na inaugurację warszawska drużyna zmierzy się ze zdobywcą Pucharu Belgii – KSC Lokeren.

Studio Ligi Europy - zlokalizowane na stadionie Legii - rozpocznie się w czwartek w CANAL+ Sport o 20:30. Gośćmi Tomasza Smokowskiego i Krzysztofa Marciniaka będą tego wieczoru między innymi Grzegorz Mielcarski i były kapitan stołecznego klubu Aleksandar Vuković. W dodatkowym mini-studiu zaaranżowanym przy boisku Pepsi Areny widzów nc+ w atmosferę meczu podczas rozmów z gośćmi specjalnymi - m.in. byłym graczem belgijskich klubów, a obecnie dyrektorem sportowym Legii Michałem Żewłakowem – postara się wprowadzić Michał Wodziński. Reporterką, która przeprowadzi wywiady z piłkarzami i trenerami, będzie Daria Kabała-Malarz. O 21:00 głos przejmą komentatorzy spotkania – Przemysław Pełka i Kazimierz Węgrzyn. Po ostatnim gwizdku sędziego mecz zostanie poddany wnikliwej analizie ekspertów, a studio zakończy się dwadzieścia minut przed północą.

Czwartek z Ligą Europy na antenach kanałów sportowych nc+ wystartuje już o 18:55.  Rozpoczną się wówczas transmisje z trzech spotkań. W CANAL+ Family relacjonowany będzie mecz grupy A Borussia Monchengladbach – Villarreal FC. W tym samym czasie na antenie CANAL+ Family2 prezentowana będzie konfrontacja zespołów z grupy C Partizan Belgrad – Tottenham Hotspur, a w nSport+ starcie grupy D FC Salzburg – Celtic Glasgow.

Od 21:00, obok wspomnianego meczu Legii z Lokeren, w CANAL+ Family kibice będą mogli śledzić spotkanie z udziałem pomocnika reprezentacji Polski Grzegorza Krychowiaka. Jego Sevilla mierzyć się będzie w meczu grupy G z Feyenoordem Rotterdam. W CANAL+ Family2 pokazane zostanie natomiast drugie spotkanie „polskiej”  grupy Metalist Charków – Trabzonspor.

O 23.40 w CANAL+ Sport i nSport+ zobaczyć będzie można skróty wszystkich spotkań i podsumowanie dnia w magazynie Ligi Europy.

Na czwartek z Ligą Europy zaprasza dziennikarz nc+ Tomasz Smokowski:

- Nasze transmisje z rozgrywek pucharowych to oczywiście nie tylko Liga Mistrzów, ale i Liga Europy! Startujemy już w czwartek! W tym sezonie mamy w rywalizacji jedną polską drużynę. Legia rozpocznie zmagania od meczu przeciwko Belgom z Lokeren. Czy wyjdzie ze swojej grupy? Nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. Mistrzowie Polski są dzisiaj zespołem przynajmniej o klasę lepszym od tego z sezonu poprzedniego, kiedy odpadli w rywalizacji z Lazio, Trabzonsporem i Apollonem. Chciałbym wierzyć, że Legia ma skład nawet na wygranie grupy, bo ani Metalist, ani obecny Trabzonspor, ani Lokeren – przynajmniej na papierze – nie wyglądają na „kozaków”, których nie dałoby się ograć!

Pełna wypowiedź znajduje się na stronie: http://youtu.be/D27_9zzSW3s

Plan najbliższych transmisji Ligi Europy na antenach kanałów nc+:

czwartek, 18 września:

18:55 Borussia Monchengladbach – Villarreal FC, CANAL+ Family
komentują: Bartosz Gleń, Leszek Orłowski
18:55 Partizan Belgrad – Tottenham Hotspur, CANAL+ Family2
komentują: Tomasz Dryła, Rafał Nahorny
18:55 FC Salzburg – Celtic Glasgow, nSport+
komentują: Adam Marchliński, Czesław Michniewicz
20:30 – 23:40 Studio Ligi Europy (ze stadionu Legii), CANAL+ Sport
prowadzący: Tomasz Smokowski, Krzysztof Marciniak, eksperci: Grzegorz Mielcarski, Aleksandar Vuković, reporterzy: Michał Wodziński i Daria Kabała-Malarz
21:00 Legia Warszawa – KSC Lokeren, CANAL+ Sport