Kuchnia+ mówi "Ugotuj mi mamo!"

2014-11-05
Kuchnia+, autorski kanał platformy nc+, przygotowała nową produkcję własną dla gotujących dzieciom rodziców. W każdą sobotę, od 8 listopada widzowie będą mogli obejrzeć premierowe odcinki programu „Ugotuj mi mamo!”.

Seria skierowana jest do rodziców, którym zdarza się stanąć przed dylematem, co ugotować swoim dzieciom. W tym wypadku nie liczy się tylko smak, ale też wartości odżywcze konkretnego dania oraz jego aspekt zdrowotny. Na te właśnie elementy w nowym programie wyprodukowanym przez kanał Kuchnia+ zwróci uwagę prowadząca - Iwona Zasuwa, autorka bloga „Smakoterapia”. Pomogą jej w tym mamy z dziećmi.

Oprócz wielu pomysłów na potrawy przygotowywane z myślą o dzieciach gospodyni programu podzieli się praktycznymi radami na temat tego co, jak i kiedy gotować najmłodszym. Jej porady uzupełnią eksperci, którzy wytłumaczą dlaczego pewne produkty szkodzą, a inne mają zbawienny wpływ na zdrowie zarówno dzieci, jak i rodziców.

W każdym odcinku prowadząca poruszy inny temat. W pierwszej odsłonie przedstawi, jak w przemyślany sposób wprowadzić do diety najmłodszych kaszę jaglaną. W tym celu przygotuje m.in. burgery buraczano-jaglane oraz desery z kaszy jaglanej. W kolejnych odcinkach pokaże także zdrowe słodkości bez dodatku cukru i proste, ciepłe dania, które mogą zastąpić kanapki.