Kuchnia+ nagradza w konkursie Blog Roku 2013

2014-02-28

kuchnia+, jeden z autorskich kanałów platformy nc+, wręczyła specjalne wyróżnienie podczas prestiżowego konkursu Blog Roku, organizowanego przez portal Onet.pl. Nagrodę stacji w kategorii stron kulinarnych otrzymał blog „Cook & Celebrate” autorstwa Anny i Aleksandry Kopcza. Gala wręczenia nagród odbyła się 27 lutego w warszawskim Centrum Konferencyjnym Muranów.

Tomasz-Jakubiak

W tegorocznej, dziewiątej już edycji konkursu nagrodę główną - Blog Roku 2013 otrzymał „Halo Ziemia” Konrada Kruczkowskiego. Podczas gali uhonorowano także 10 Najlepszych Blogów 2013 roku w 10 kategoriach tematycznych oraz wybrano Blog Blogerów.

Ponadto, kuchnia+ wręczyła specjalne wyróżnienie wśród stron kulinarnych. Laureatem nagrody został „Cook & Celebrate”, którego autorkami są siostry Anna i Aleksandra Kopcza.

Z kolei jurorem wybierającym Najlepszy Blog w tej kategorii był znany widzom kuchni+ znawca lokalnych smaków i aromatów Tomasz Jakubiak, który główną nagrodę w kulinariach przyznał „Jadłonomii” Marty Dymek. Najnowszy, trzeci sezon jego serii „Jakubiak lokalnie” widzowie zobaczą od 8 marca w każdą sobotę o 17:00.

- Mieliśmy poważny dylemat, przyznając specjalne wyróżnienie w kategorii kulinariów. Cenimy szczególnie wysoką jakość, co zresztą ma odzwierciedlenie w naszych programach. Tę samą dbałość dostrzegliśmy u autorek z „Cook & Celebrate”, które podobnie jak blog, który wygrał tę kategorię, niezwykle starannie podchodzą do realizowanych i prezentowanych przez siebie przepisów – mówi Joanna Albin, brand manager kanałów lifestyle’owych platformy nc+.

Reportaż z gali wręczenia nagród oraz prezentację zwycięzcy będzie można obejrzeć na antenie kuchni+ w programie informacyjnym „cook news”, emitowanym od 2 marca, w każdą niedzielę o 17:00