Koszykówka w nc+: Mistrz Polski kontra Barcelona, kolejne emocje w NBA

2014-12-03

W piątek, 5 grudnia PGE Turów Zgorzelec rozegra kluczowy dla losów awansu do fazy Top 16 mecz koszykarskiej Turkish Airlines Euroligi. Mistrzowie Polski zmierzą się z niepokonaną dotychczas FC Barceloną. Brak wygranej może przekreślić szanse turowian na kwalifikację. Początek transmisji w CANAL+ Family o 20:10. W najbliższych dniach fani koszykówki zobaczą w kanałach sportowych nc+ także trzy pasjonująco zapowiadające się spotkania NBA.

Piątkowy mecz Turkish Airlines Euroligi miał odbyć się w nowej hali w Zgorzelcu, ale ostatecznie ze względów formalnych spotkanie rozegrane zostanie w Lubinie. Tam dotychczas drużyna PGE Turów toczyła swoje europejskie boje i właśnie tam przyjdzie jej mierzyć się z potęgą koszykarską z Barcelony.

Podopieczni Miodraga Rajkovicia w swoim pierwszym sezonie w elitarnych rozgrywkach mają na koncie zaledwie jedną wygraną. Do końca zmagań zostały im już tylko trzy spotkania. Już to pierwsze z Barceloną może przesądzić o braku awansu. Właśnie dlatego mistrzowie Polski zrobią wszystko, by wygrać i przedłużyć swoje nadzieje. Zadanie będzie jednak wyjątkowo trudne. Drużyna z Katalonii, to obok CSKA Moskwa jedyny zespół, który w tym sezonie ma na swoim koncie komplet zwycięstw. O tym czy drużyna ze Zgorzelca sprawi sensację widzowie nc+ będą się mogli przekonać podczas piątkowej transmisji w CANAL+ Family. Początek studia przedmeczowego o 20:10.

Co ciekawe, dzień po koszykarskim meczu PGE Turów Zgorzelec - FC Barcelona, z „Dumą Katalonii” w Lidze Mistrzów piłki ręcznej spotka się drużyna Orlenu Wisły Płock (CANAL+ Family, 18:15). W połączeniu z niedzielnymi piłkarskimi derbami Barcelony w La Liga (CANAL+ Family, 16:55) tworzy to dla fanów ekipy z Katalonii wyjątkową okazję do obejrzenia na antenach kanałów sportowych nc+ trzech meczów w różnych dyscyplinach w wykonaniu ich ulubionego klubu.

Także fani NBA powinni być usatysfakcjonowani najbliższymi propozycjami nc+. Po kończącym się w nocy ze środy na czwartek „serialu” z Marcinem Gortatem, na antenach kanałów platformy prezentowane będą trzy kolejne mecze z udziałem koszykarzy najlepszej ligi świata. Już w nocy z piątku na sobotę, od 02:00 w CANAL+ Sport transmitowane będzie starcie Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs. Broniący mistrzostwa zespół z Teksasu zagra na wyjeździe z ekipą o najlepszym współczynniku wygranych spotkań spośród wszystkich drużyn NBA. Kolejnej nocy, także od 02:00 relacjonowane będzie starcie Chicago Bulls - Golden State Warriors. „Byki” to obecnie trzeci zespół na Wschodzie, a „Wojownicy” plasują się na Zachodzie tuż za wspomnianymi Grizzlies. Na zakończenie koszykarskiego weekendu w nc+, w niedzielę od 21:35, w CANAL+ Sport prezentowana będzie konfrontacja Atlanta Hawks – Denver Nuggets. Gospodarze to najgroźniejszy konkurent Washington Wizards w Southeast Division, z kolei goście są na 2. miejscu w Northwest Division.

Plan najbliższych transmisji koszykarskich na antenach kanałów nc+:

piątek, 5 grudnia, 20:10 Euroliga: PGE Turów Zgorzelec – FC Barcelona, CANAL+ Family
komentuje: Wojciech Michałowicz

piątek/sobota, 5/6 grudnia, 02:00 Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs, CANAL+ Sport
komentują: Tomasz Dryła, Waldemar Kijanowski

sobota/niedziela, 6/7 grudnia, 02:00 Chicago Bulls – Golden State Warriors, CANAL+ Sport
komentują: Michał Łopaciński, Hubert Radke

niedziela, 7 grudnia, 21:35 Atlanta Hawks – Denver Nuggets, CANAL+ Sport
komentują: Wojciech Michałowicz, Marta Dydek

ITI Neovision S.A., al. gen. W. Sikorskiego 9, 02-758 Warszawa, NIP 521-00-82-774, REGON: 010175861, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców, przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy KRS pod nr KRS: 0000469644, kapitał zakładowy: 441.176.000 zł, w całości wpłacony, Nr GIOŚ E0012413WBW.