Koszykarski weekend w nc+: Euroliga i kolejne mecze NBA

2014-10-29

Platforma nc+ zaprasza w weekend widzów na transmisje spotkań dwóch najlepszych koszykarskich lig świata. W piątek, 31 października w hitowym starciu Turkish Airlines Euroligi mistrz Polski PGE Turów Zgorzelec zmierzy się na wyjeździe z FC Barceloną. Fani basketu będą mogli zobaczyć w najbliższych dniach w CANAL+ Sport także  kolejne mecze nowego sezonu NBA.

nba

Po starciach z Panathinaikosem Ateny oraz Fenerbahce-Ulker Stambuł przed drużyną PGE Turów Zgorzelec kolejny poważny sprawdzian w rozgrywkach Turkish Airlines Euroligi. Mecz z FC Barceloną - trzeci zespół ubiegłorocznych rozgrywek i dwukrotnym zdobywcą Pucharu Europy - będzie prawdopodobnie jeszcze trudniejszy od dwóch dotychczasowych rywali. Ekipa z Katalonii od początku sezonu imponuje formą. Drużyna Miodraga Rajkovicia może jednak zagrać bez presji i w tym należy upatrywać szans mistrzów Polski. Transmisja w CANAL+ Family rozpocznie się w piątek o 20:40.

Na inaugurację sezonu NBA San Antonio Spurs pokonali Dallas Mavercicks 101:100. W nadchodzący weekend widzowie kanałów sportowych platformy nc+ zobaczą trzy kolejne spotkania najlepszej koszykarskiej ligi świata. W nocy z piątku na sobotę od  godz. 1:00 w CANAL+ Sport transmitowana będzie konfrontacja Chicago Bulls – Cleveland Cavaliers. Będzie to pierwsza oficjalna okazja na zobaczenie w barwach zespołu z Ohio LeBrona Jamesa, który po kilku latach występów w Miami Heat wrócił do ekipy „Kawalerzystów”. Obok niego w składzie Cleveland nowym zawodnikiem jest Kevin Love. Chicago Bulls zdaniem wielu ekspertów mają być na Wschodzie głównym konkurentem zespołu Davida Blatta. Jak wypadną w bezpośredniej konfrontacji?

W nocy z soboty na niedzielę (g. 00:00, CANAL+ Sport) relacjonowana będzie konfrontacja ze Smoothie King Center, gdzie New Orleans Pelicans spotkają się z Dallas Mavericks. Do bardzo ciekawej rywalizacji dojdzie również w niedzielny wieczór, od 21:30 w CANAL+ Sport transmisja niezwykle ciekawie zapowiadającego się spotkania Konferencji Zachodniej. Uznawani za poważnych kandydatów nawet do gry w finale Los Angeles Clippers w Staples Center spotkają się z innym mającym wysokie aspiracje zespołem z Kalifornii – Sacramento Kings.

Spotkania NBA transmitowane w nocy będzie można obejrzeć w paśmie powtórkowym emitowanym w CANAL+ Sport o 9:00 rano.

Najbliższe transmisje koszykarskie w nc+:

piątek, 31 października, 20:40 FC Barcelona – PGE Turów Zgorzelec, CANAL+ Family
komentują: Wojciech Michałowicz, Hubert Radke
piątek, 31 października, 01:00 Chicago Bulls – Cleveland Cavaliers, CANAL+ Sport
komentują: Tomasz Dryła, Hubert Radke
sobota, 1 listopada, 00:00 New Orleans Pelicans – Dallas Mavericks, CANAL+ Sport
komentują: Michał Łopaciński, Waldemar Kijanowski
niedziela, 2 listopada, 21:30 Los Angeles Clippers – Sacramento Kings, CANAL+ Sport
komentują: Wojciech Michałowicz, Katarzyna Dydek