Komedie romantyczne w gwiazdorskiej obsadzie w styczniu w canal+

2014-12-12

W pierwszym tygodniu Nowego Roku CANAL+ proponuje premiery telewizyjne dwóch komedii romantycznych w gwiazdorskiej obsadzie. W sobotę, 3 stycznia, stacja pokaże film „Czas na miłość”, w którym występują m.in. Bill Nighy i Rachel McAdams. W świąteczny wtorek 6 stycznia CANAL+ zaprasza na premierę telewizyjną „Między nami seksoholikami” z Markiem Ruffalo, Timem Robbinsem i Gwyneth Paltrow w rolach głównych.

„Czas na miłość” („About Time”), który CANAL+ wyemituje premierowo 3 stycznia o 21:00,  jest trzecim wyreżyserowanym projektem Richarda Curtisa, legendy brytyjskiego kina, scenarzysty, który na początku lat 90. wraz z Rowanem Atkinsonem stworzył Jasia Fasolę, jedną z najbardziej rozpoznawalnych postaci komicznych na świecie.  Curtis wyreżyserował wcześniej ponadczasowy hit „To właśnie miłość” oraz komedię „Radio na fali” z Philipem Seymourem Hoffmanem, Billem Nighy i Nickiem Frostem. „Czas na miłość” to wzruszająca komedia romantyczna o miłości i przenoszeniu się w czasie, która pokazuje, że koniec końców do korzystania z życia pełnymi garściami nadprzyrodzone umiejętności nie są potrzebne. Główną rolę Curtis powierzył irlandzkiemu aktorowi Domhnallowi Gleesonowi, znanemu m.in. z dwóch części filmu „Harry Potter i Insygnia Śmierci”, w których zagrał Billa Weasleya czy z „Anny Kareniny”, gdzie wcielił się w Levina. W ojca Gleesona wcielił się jeden z ulubionych aktorów Curtisa - Bill Nighly, który wcześniej zagrał u niego w „Radio na fali” oraz w „To właśnie miłość”. Za rolę podstarzałego gwiazdora rocka w tym ostatnim Nighly został uhonorowany m.in. nagrodami BAFTA, London Critics Circle oraz Evening Standard British Film. Główną rolę kobiecą w „Czasie na miłość” zagrała Rachel McAdams, która wcześniej wystąpiła m.in. w „Pamiętniku” u boku Ryana Goslinga, we „Wrednych dziewczynach”, a ostatnio w pokazywanej premierowo w CANAL+  „Wątpliwości” („To the Wonder”) Terrence’a Malicka i „Bardzo poszukiwanym człowieku” Antona Corbijna z udziałem Philipa Seymoura Hoffmana.

Między nami seksoholikami” (Thanks for Sharing) - premiera filmowa zaplanowana na Święto Trzech Króli, 6 stycznia o 21:45 - jest reżyserskim debiutem amerykańskiego scenarzysty i aktora Stuarta Blumberga, nominowanego do Oscara jako współscenarzysta komediodramatu „Wszystko w porządku” Lisy Cholodenko. Film opowiada o trzech zdesperowanych mężczyznach, walczących z uzależnieniem od seksu, którzy z całych sił pragną stworzyć wartościowe związki i normalnie żyć. Na pozór nie łączy ich nic, jednak wielostopniowy program odwykowy, przez który przechodzą, sprawia, że stają się jak rodzina, która wzajemnie się wspiera, ale też doprowadza do wściekłości. Blumbergowi udało się zebrać na planie prawdziwie gwiazdorską obsadę. W główną rolę wcielił się Mark Ruffalo, którzy za rolę we wspomnianym „Wszystko w porządku”  Curtisa zdobył nominacje m.in. do Oscara i nagrody BAFTA. Ruffalo zagrał również główną rolę w pokazywanej niedawno w CANAL+ „Iluzji”, w której wystąpili wraz z nim m.in. Woody Harrelson i Melanie Laurent. Aktor jest również znany jako Hulk z filmu „Avengers”. Na planie „Między nami seksoholikami” partnerują mu zdobywcy Oscara: Tim Robbins („Rzeka tajemnic” Clinta Eastwooda) i Gwyneth Paltrow („Zakochany Szekspir” Johna Maddena).

ITI Neovision S.A., al. gen. W. Sikorskiego 9, 02-758 Warszawa, NIP 521-00-82-774, REGON: 010175861, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców, przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy KRS pod nr KRS: 0000469644, kapitał zakładowy: 441.176.000 zł, w całości wpłacony, Nr GIOŚ E0012413WBW.