IAAF halowe Mistrzostwa Świata w lekkoatletyce w nSport

2014-03-04

W weekend w Sopocie odbędzie się najważniejsza lekkoatletyczna impreza roku – IAAF Halowe Mistrzostwa Świata 2014. Zmagania najlepszych zawodników globu widzowie platformy nc+ będą mogli śledzić na żywo od 7 do 9 marca w kanale nSport.

Majewski_lekka

W planie transmisji znalazły się wszystkie najważniejsze wydarzenia, które będą miały miejsce w najbliższych dniach w sopockiej Ergo Arenie. Dzięki relacjom w nSport kibice poznają medalistów mistrzostw oraz dowiedzą się ile z prestiżowych krążków trafi do reprezentantów Polski.

- Nasze relacje z tak prestiżowej i niezwykle widowiskowej imprezy odbywającej się w Polsce to prawdziwa gratka dla kibiców. Widzowie nc+ będą mieli szansę zobaczyć najlepszych lekkoatletów świata w rywalizacji o medale i rekordy. Mam nadzieję, że będziemy świadkami licznych sukcesów polskich sportowców. Trzymamy mocno kciuki! - mówi Arkadiusz Mierzwa, Dyrektor ds. Komunikacji i PR nc+.

Wielkich emocji powinna dostarczyć już pierwsza, piątkowa transmisja z IAAF Halowych Mistrzostw Świata, która rozpocznie się w nSport o 20:00. Relacjonowany będzie tego dnia między innymi finałowy konkurs w pchnięciu kulą, w którym w gronie faworytów jest dwukrotny mistrz olimpijski i podwójny mistrz Europy - Tomasz Majewski. Kibice będą w piątek ściskać kciuki również za Karolinę Tymińską, która aspiruje do czołówki w rywalizacji pięcioboistek. .

Na sobotnią transmisję z Sopotu, której początek zaplanowano na 18:00 złożą się między innymi biegi sprinterskie, konkurs skoku wzwyż kobiet z udziałem Kamili Lićwinko i Justyny Kasprzyckiej oraz turniej w skoku o tyczce mężczyzn. Nie bez szans na medale będą również w tej konkurencji Paweł Wojciechowski i Robert Sobera.

Niedziela z Halowymi Mistrzostwami Świata rozpocznie się w nSport już o 14:50. W ciągu ponad 4 godzin transmisji zaprezentuje się między innymi Anna Rogowska, która jest medalową nadzieją w skoku o tyczce, a także biegacze na 800 metrów Angelika Cichocka, Adam Kszczot i Marcin Lewandowski. Warto również zwrócić uwagę na konkurencję skoku w dal, gdzie akces do czołówki zgłasza Teresa Dobija.

Transmisje z IAAF Halowych Mistrzostw Świata Sopot 2014 w nSport:

Piątek, 7 marca
20:00 - 22:00

Sobota, 8 marca
18:00 - 21:15

Niedziela, 9 marca
14:50 - 19:10

Kadra Polski na IAAF Halowe Mistrzostwa Świata Sopot 2014

Kobiety
60 m - Marta Jeschke (SKLA Sopot), Anna Kiełbasińska (AZS AWF Warszawa)
400 m - Justyna Święty (AZS AWF Katowice), Małgorzata Hołub (KL Bałtyk Koszalin)
800 m - Angelika Cichocka (ULKS Talex Borzytuchom)
1500 m - Katarzyna Broniatowska (AZS AWF Kraków), Danuta Urbanik (KKS Victoria Stalowa Wola)
3000 m - Renata Pliś (MKL Maraton Świnoujście)
60 m ppł - Urszula Bhebhe (AZS AWF Warszawa)
skok wzwyż - Kamila Lićwinko (KS Podlasie Białystok), Justyna Kasprzycka (AZS AWF Wrocław)
skok o tyczce - Anna Rogowska (SKLA Sopot)
skok w dal - Teresa Dobija (AZS Łódź)
trójskok - Anna Jagaciak (MKS Juvenia Puszczykowo)
pchnięcie kulą - Anna Wloka (LUKS Podium Kup)
pięciobój - Karolina Tymińska (SKLA Sopot)
4x400 m - Ewelina Ptak (WKS Śląsk Wrocław), Patrycja Wyciszkiewicz (SL Olimpia Poznań), Joanna Linkiewicz (AZS AWF Wrocław), Jolanta Kajtoch (AZS AWF Warszawa), Święty, Hołub

Mężczyźni
60 m - Dariusz Kuć (SL WKS Zawisza Bydgoszcz), Remigiusz Olszewski (OŚ AZS Poznań)
400 m - Rafał Omelko (AZS AWF Wrocław), Jakub Krzewina (WKS Śląsk Wrocław)
800 m – Adam Kszczot (RKS Łódź), Marcin Lewandowski (SL WKS Zawisza Bydgoszcz)
3000 m - Łukasz Parszczyński (KS Podlasie Białystok)
60 m ppł - Dominik Bochenek (SL WKS Zawisza Bydgoszcz)
skok o tyczce - Paweł Wojciechowski (SL WKS Zawisza Bydgoszcz), Robert Sobera (AZS AWF Wrocław)
skok w dal - Adrian Strzałkowski (MKS Aleksandrów Łódzki)
trójskok - Karol Hoffmann (MKS Aleksandrów Łódzki)
pchnięcie kulą - Tomasz Majewski (AZS AWF Warszawa)
4x400 m - Łukasz Krawczuk (WKS Śląsk Wrocław), Patryk Dobek (SKLA Sopot), Kacper Kozłowski (AZS UWM Olsztyn), Michał Pietrzak (AZS AWF Katowice), Omelko, Krzewina

W sumie w Halowych Mistrzostwach Świata zaprezentuje się 37 polskich lekkoatletów.