H2 i Lifetime - nowe kanały tematyczne w ofercie nc+

2014-12-02

Oferta platformy nc+ została wzbogacona o dwa nowe kanały firmy medialnej A+E Networks – H2 oraz Lifetime, oba będą emitowane w jakości HD. Kanał H2 - nowy kanał popularnonaukowy - zarówno jak kanał Lifetime HD - nowy inspirujący i angażujący kanał rozrywkowy dla kobiet - rozpoczną emisję 3 grudnia.

Portfolio A+E Networks dostępne w ofercie platformy nc+ będzie składać się z czterech kanałów: nowouruchomionych Lifetime HD i H2 HD oraz już nadających rozrywkowego HISTORY HD, a także poświęconego zagadkom kryminalnym CI Polsat.

„Wiemy, że nasi abonenci cenią rozrywkę na wysokim poziomie. Dwa nowe kanały grupy A+E Networks wzbogacą naszą ofertę dając możliwość wyboru kolejnych interesujących pozycji programowych” - mówi Monika Kłosińska, dyrektor ds. relacji z kanałami zewnętrznymi platformy nc+. „Platforma nc+ znana jest ze swojej unikalnej oferty sportowej i filmowej. Nasi abonenci mają również dostęp do ponad stu starannie wyselekcjonowanych kanałów o różnorodnej tematyce, w tym najlepszych filmów dokumentalnych i rozrywkowo-naukowych.” – dodaje Monika Kłosińska.

h2-630x355H2, dostępny w ofercie platformy nc+ na pozycji 72, to dopełnienie oferty kanału HISTORY HD, gdzie nauka staje się rozrywką, przekazywaną w niecodzienny i zaskakujący sposób. Na kanale znajdą się cenione seriale dokumentalne z całego świata, które zaspokoją ciekawość najbardziej wymagających widzów. H2  uzupełnia bardzo lubiany przez abonentów platformy nc+ kanał HISTORY HD szeroką ofertą programów, od tematyki wojennej poprzez historię starożytną i współczesną aż po nauki ścisłe, motoryzację i inżynierię. H2 stawia na wypełnione ciekawą i przystępną treścią produkcje, w których fascynujące fakty łączą się z wciągającą akcją. HISTORY HD oraz H2 są dostępne w ofercie nc+ w opcji a la carte w cenie 1,99 zł każdy oraz w specjalnym pakiecie zawierającym oba kanały za 2,99 zł.

Główne pozycje kanału H2 HD w grudniu to:

Starożytni kosmici – twórcy programu badają kontrowersyjną teorię, według której obcy odwiedzili Ziemię wiele milionów lat temu. Od ery dinozaurów po czasy starożytnego Egiptu, od pierwszych rysunków w jaskiniach, po regularnie zgłaszane incydenty z udziałem UFO, każdy odcinek tej niezwykle popularnej serii dostarcza odpowiedzi na nurtujące nas pytania i prowokuje do dyskusji. Czy inteligentne istoty z kosmosu rzeczywiście odwiedziły naszą planetę? (Wtorki o godz. 21;00)

Prawdziwi supermani – Stan Lee, twórca najsłynniejszych komiksów, takich jak Spiderman, Iron Man i X-Men, przygląda się poszczególnym motywom przewodnim swoich komiksów, takim jak strach, nadludzka siła, mutacje genetyczne i wytrzymałość na ból. Lee wysyła w teren "człowieka gumę" Daniela Browninga-Smitha (najbardziej elastycznego człowieka na świecie), który sprawdzi, czy nasi czterej bohaterowie rzeczywiście posiadają nadprzyrodzone moce i można określić ich mianem superludzi (Środy o godz. 21:00)

Tajna armia Europy - W latach 1939–1945 od Paryża po Warszawę i od Aten po Kopenhagę działał prężny ruch oporu wobec nazizmu. Dzielni mężczyźni i kobiety walczyli z najeźdźcą. posługując się wszelkimi dostępnymi środkami. „Tajna armia Europy”, realizowana w 15 krajach w oparciu o niezwykłe relacje ostatnich uczestników tamtych wydarzeń, po raz pierwszy prezentuje antyhitlerowski ruch oporu jako zjawisko ogólnoeuropejskie. Dramatyczne losy jednostek podczas II wojny światowej łączą się tu w wielką, poruszającą historię zbiorową (Soboty o godz. 21:00)

lifetime-630x355Lifetime HD nadaje w ponad 100 krajach na świecie i dociera do ponad 150 milionów gospodarstw domowych. Strategia programowa kanału Lifetime, który będzie dostępny w ofercie platformy nc+ w pakiecie Extra+, na pozycji 137, opiera się na trzech głównych filarach. W skład oferty wchodzą nagradzane seriale, kilkadziesiąt wysokiej jakości filmów fabularnych rocznie (tzw. Lifetime Original Movies) oraz rozrywkowe produkcje dokumentalne. Z Lifetime HD pracują najbardziej znani hollywoodzcy reżyserzy i aktorzy, realizując swoje autorskie projekty zarówno przed obiektywem, jak i za kamerą.

Liz i Dick – to wielki powrót Lindsay Lohan (Wredne dziewczyny), w którym aktorka wciela się w legendę kina Elizabeth Taylor. W roli słynnego aktora Richarda Burtona partneruje jej Grant Bowler (Defiance). Oparty na faktach obraz przedstawia historię namiętnego i burzliwego związku Taylor i Burtona, którzy przez prawie ćwierć wieku należeli do czołówki hollywoodzkich gwiazd (czwartek, 4 grudnia, godz. 21:00)

W ogniu pytań Amandy – Miley Cyrus, Lady Gaga, Rosie Huntington-Whiteley, Gwyneth Paltrow, Sarah Silverman i Alicia Keys to tylko część gwiazd, które zgodziły się porozmawiać na bliskie ich sercom tematy. Wywiady, sfilmowane w zaciszu domu prowadzącej lub jej gościa, skupiają się na uniwersalnych kobiecych tematach: seksualności, ciele, karierze, związkach, polityce, miłości, stracie i przetrwaniu (soboty o godz. 21:00)

Wahlburgerowie – ukazuje życie jednej z najsłynniejszych amerykańskich rodzin – Wahlbergów. Bracia Mark (Transformersi), Donnie (znany z zespołu New Kids On The Block) i Paul rozkręcają w swym rodzinnym Bostonie wspólny interes – firmowaną ich nazwiskiem restaurację z hamburgerami, a do współpracy zapraszają starych znajomych z okolicy (piątki o godz. 21:00)

Dance moms – akcja programu rozgrywa się w znanej szkole tańca Abby Lee. Kamery towarzyszą utalentowanym dziewczynkom w drodze do sławy oraz ich matkom, które nie cofną się przed niczym, żeby dotrzeć na szczyt. Nad matkami i córkami czuwa założycielka szkoły i menadżerka Abby Lee Miller; ma za sobą lata doświadczenia i oczekuje od uczennic perfekcyjności (od poniedziałku do piątku o godz. 20:00).